Direktor tutvustab noortele uut kooli

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kuigi Viljandi gümnaasiumi hoone valmimisega läheb veel aega, tegelevad õppeasutuse juhid selle sisulise töö korraldamisega.
Kuigi Viljandi gümnaasiumi hoone valmimisega läheb veel aega, tegelevad õppeasutuse juhid selle sisulise töö korraldamisega. Foto: Arhitektuuribüroo Salto

Homme on Viljandi koolinoored oodatud maavalitsuse saali infopäevale, kus neile kõneldakse loodava riigigümnaasiumi töökorraldusest ja õppesuundadest.

Infopäev kestab kella 12—15 ning on mõeldud noortele, kes soovivad tulevikus õppida Viljandi gümnaasiumis, mis praeguste andmete kohaselt plaanitakse avada järgmise aasta sügisel.

Viljandi gümnaasiumi direktori Ülle Luisu sõnul jagatakse infopäeval teavet sellest, kuidas  õppimist korraldatakse, milliseks kujunevad koolipäevad ning milliseid õppesuundi on noortel võimalik valida.

«Praegused kümnendad klassid on alustanud oma koolides õppimist juba uue õppekava järgi,» ütles Ülle Luisk. «Kõik need suunad lähevad edasi ka meie koolis ning infopäeval näitame, kuidas.»

Mitu esinejat

Päeva algul räägib Ülle Luisk sellest, millised on uue ja vana riikliku õppekava erinevused. Juttu tuleb kooli lõpetamise tingimustest ning huvihariduse ja kooli õppekava seostest.

Kõne all on ka Viljandi gümnaasiumi sisseastumise tingimused.

Direktori järel saavad sõna kolm külalisesinejat.

«Sakala» uudistetoimetaja Marko Suurmägi arutleb selle üle, kus võiks Viljandi gümnaasium tulevikus koolide edetabelis paikneda. «Ta räägib koolide pingeritta seadmise taustast ning sellele tuginedes saavad õpilased hiljem rühmades analüüsida, mida nad uuelt koolilt ootavad ja kardavad ning milliseid lahendusi näevad,» kõneles Ülle Luisk.

Viljandi kultuuriakadeemia täienduskoolituse talituse juhataja Tiiu Männiste räägib gümnaasiumi astumisest kui teadlikust valikust. Männiste vaatleb, millised on inimese valikud haridusteed planeerides ning kuidas kasutada pidevõppe võimalusi.

Kolmandana saab sõna Viljandi kultuuriakadeemia üliõpilane Kristiina Valk, kes teeb Tartu Miina Härma gümnaasiumi vilistlasena kriitilise tagasivaate oma karjääriplaani kujunemisele.

Ettekannete järel jätkub töö rühmades.

Töörühmad ja logovõistlus

Gruppidesse jagunenud noored saavad arvamust avaldada selle üle, mida nad Viljandi gümnaasiumi alustamisega seoses kardavad ning kuidas neid hirme ületada saaks.  Arutletakse, millised võiksid olla uue kooli traditsioonid ning mis peaks hariduses praegusega võrreldes muutuma.

Eraldi töörühm moodustatakse praegustest üheteistkümnenda klassi õpilastest, tulevase õppeaasta abiturientidest.

«Tahame nendega rääkida ettepanekust, mille tegid maagümnaasiumi laste vanemad: et lõpuklassi õpilased võiksid jääda õppima oma praegustesse koolimajadesse,» jutustas Ülle Luisk. «Uurime, kuidas see õpilaste meelest võiks välja näha ja kas nad on kõik ühte meelt.»

Päeva lõpul võetakse töörühmades selgunud mõtted kokku. Ühtlasi kuulutatakse välja uue kooli logo võistlus. Ideekavandeid oodatakse 19. detsembrini. Täpsemat infot selle kohta saab veebilehelt http://viljandigumnaasium.weebly.com/.

Samal internetileheküljel saavad huvilised ennast täna veel infopäevale registreerida.

Ülle Luisk ütles, et arvatavasti ei mahu kõik soovijad homsele infopäevale, kuid kindlasti lähevad uue gümnaasiumi rajajad teavet jagama ka koolidesse. Mõttevahetustesse kavatsetakse kaasata nii koolide õpilasesindusi kui lapsevanemaid.

INFOPÄEV

Viljandi gümnaasiumi infopäev
• Homme kella 12—15 Viljandi maavalitsuse saalis
Allikas: Ülle Luisk

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles