Legendaarsed kartulikasvatajad on kaukaasialikult külalislahked

Egon Valdaru
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Neile, kes astuvad sisse Endel ja Taisia Peegi Mustla külje alla jäävasse Peegi-Kuressaare tallu, saab osaks ülevoolav külalislahkus. Praegu, hilissuvel, pakuvad peremees ja perenaine tulijatele viinamarju, omatehtud veini, šašlõkki ja küpsetatud kartuleid.

Juba veerand sajandit on talu leivanumber olnud kartul. Pikki aastaid olid Peegid esimesed, kes kevadel Viljandi turul värske kartuliga välja tulid. «Naljaga pooleks võib öelda, et kartuli pärast me omal ajal Kaukaasiast eestlaste külast Salmest Eestisse kolisimegi,» sõnab Endel Peek.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles