Legendaarsed kartulikasvatajad on kaukaasialikult külalislahked

jaga E-post prindi artikkel saada vihje loe ja lisa kommentaare

Perepoeg Arnold Peek ja tema pojapoeg Kristjan

FOTO: HEGE-LEE PAISTE

Neile, kes astuvad sisse Endel ja Taisia Peegi Mustla külje alla jäävasse Peegi-Kuressaare tallu, saab osaks ülevoolav külalislahkus. Praegu, hilissuvel, pakuvad peremees ja perenaine tulijatele viinamarju, omatehtud veini, šašlõkki ja küpsetatud kartuleid.

Juba veerand sajandit on talu leivanumber olnud kartul. Pikki aastaid olid Peegid esimesed, kes kevadel Viljandi turul värske kartuliga välja tulid. «Naljaga pooleks võib öelda, et kartuli pärast me omal ajal Kaukaasiast eestlaste külast Salmest Eestisse kolisimegi,» sõnab Endel Peek.

Tagasi üles