Miljoniprojekt toob Puiatu lähistele Eesti esimese kompressorjaama

Margus Haav
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maagaasi kasutavad Eesti tarbijad peamiselt soojusenergia saamiseks, elektri tootmiseks, tootmisettevõtetes mitmesugusteks tehnoloogilisteks vajadusteks ja kodumajapidamises.
Maagaasi kasutavad Eesti tarbijad peamiselt soojusenergia saamiseks, elektri tootmiseks, tootmisettevõtetes mitmesugusteks tehnoloogilisteks vajadusteks ja kodumajapidamises. Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Soome-Balti gaasituru arendamine toob Puiatusse Eesti esimese, kümneid miljoneid maksma mineva kompressorjaama, mille ehitus algab peagi.

Projekti edendaja Elering sõlmis teisipäeval lepingud Eesti-Soome gaasiühenduse Balticconnector Eesti-Läti ühenduse Puiatu kompressorjaama ehituseks ja Paldiski kompressorjaama rajamiseks kogusummas ligikaudu 60 miljonit eurot. Ettevõtte kinnitusel on Balticconnectori gaasitrassi ehitus Eesti viimaste kümnendite suurim projekt, mis läbib kokku peaaegu 250 maaomaniku krunti ning viit kohalikku omavalitsust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles