Viljandi linnakeskus uuendatakse 3,2 miljoni euroga (1)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viljandi Vabaduse plats ja selle ümbrus saavad 2020. aasta lõpuks uue ilme.
Viljandi Vabaduse plats ja selle ümbrus saavad 2020. aasta lõpuks uue ilme. Foto: Marko Saarm / Sakala

Viljandi kesklinn saab 2020. aasta lõpuks uue ilme, 3,2 miljoni euro eest rekonstrueeritakse linna keskväljak ja tänavad.

«Projekti eesmärk on luua Viljandi kesklinnast atraktiivne, väärtuslik ja turvaline keskkond ettevõtjatele, linna- ja maakonna elanikele ning külalistele,» ütles linnavalitsuse avalike suhete spetsialist Johan-Kristjan Konovalov uudiste agentuurile BNS.

Täpsemalt uuendatakse linna keskväljak – Vabaduse plats, Vabaduse plats 4 parkla, Tasuja puiestee, Tallinna tänav alates Tartu tänava ristmikust kuni Vabaduse platsini, Vaksali tänav Tallinna tänava ja Kaalu tänava vahelises lõigus ja Vana-Vaksali tänav.

Arendatavas piirkonnas rekonstrueeritakse teed jalakäijatele ja sõidukitega liiklejatele, luuakse uusi parkimiskohti, suurendatakse liiklejate turvalisust, võetakse kasutusele energiasäästlik tänavavalgustus ja likvideeritakse sademevee äravoolusüsteemi puudumisest tingitud probleemid.

Viljandi kesklinna uuendamisega seotud ehitustööd tehakse 2020. aasta jooksul. Eeldatav hangete läbiviimise aeg on 2019. aasta lõpus.

Projekti kogumaksumus on 3,2 miljonit eurot, millest Ettevõtluse Arendamise Sihtasutuse toetus moodustab 2,7 miljonit eurot.

Projekti aluseks on EV100 Viljandi arhitektuurivõistluse võidutöö «Tasa sõuab», mille jõustumise korral saavad jalakäijad paremad tingimused ning rahvale avaneb ka lossimägedede ja mõisapargi suund.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles