Nutiseadmes autojuhi silmad on teelt eemal viie sekundi jagu

Martti Reinet
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lõuna prefektuuri politseikolonelleitnant Alvar Pähkel usub, et kõrvalistest tegevustest autoroolis saab lahti alles siis, kui kasutusele tulevad isejuhtivad autod.
Lõuna prefektuuri politseikolonelleitnant Alvar Pähkel usub, et kõrvalistest tegevustest autoroolis saab lahti alles siis, kui kasutusele tulevad isejuhtivad autod. Foto: Elmo Riig / Sakala

Nutitelefoni kasutamine autoroolis on kahtlemata ohtlik ja põhjustab liikluses aina sagedamini õnnetusi. Kui juhi tähelepanu hälbib, muutub turvaline pereauto eluohtlikuks metallist relvaks.

Lõuna prefektuuri politseikolonelleitnant Alvar Pähkel tähendas, et telefoniga tegelemine ja autojuhtimine eraldi võttes ju ohtlikud ei ole, ent kui roolisolija üritab mõlemat korraga teha, saab tema autost rohkem kui tonn kaaluv relv. Telefoniga rääkivate sohvrite manöövrid äratavad tema sõnul sageli tähelepanu: näiteks võib auto vajuda teeserva või siis unustatakse suunatuld näidata.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles