Viljandimaale jõuab ainulaadne keraamikaahi

Martti Reinet
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Keraamik Kärt Seppel ja teised projekti "Tuleraamat" korraldavad kunstnikud avavad hõõguva keraamikaahju Vardjas 22. augustil. 
Keraamik Kärt Seppel ja teised projekti "Tuleraamat" korraldavad kunstnikud avavad hõõguva keraamikaahju Vardjas 22. augustil. Foto: Erakogu

Eesti Vabariigi juubelipidustuste käigus jõuab Viljandimaale Vardja külla kunstiprojekti "Tuleraamat" üle-eestilise tuuri raames asuurkeraamika töötuba.

„Suvisel peonädalal viime Eesti Vabariik 100 kunstiprogrammi raames valmistatud eksperimentaalse keraamikaahju üle-eestilisele tuurile,“ sõnas keraamik Urmas Puhkan.

Tema sõnul külastavad kunstnikud seitset Eesti paika, kust koguvad kohalikku savi ning kaasavad kohalikke inimesi ühiste kunstiteoste loomisesse, sest viimased saavad oma sõnumid ja soovid vabariigile savisse modelleerida.

Nii sünnivad tema selgituse kohaselt savist omamoodi ajakapslid, mis talletavad praegust hetke ja Eesti inimesi tulevatele põlvkondadele läbi saviobjektide tegijate rõõmude, murede ja käte puudutuse. 

Lõpptemperatuuri saavutanud ahi avatakse hõõguvana publiku silme ees. 

Asuurkeraamika stuudios toimetavad kunstnikud Urmas Puhkan, Kärt Seppel, Aigi Orav, Külli Kõiv, Lauri Kilusk, Kadri

Pärnamets ja Segei Isupov, kes üheskoos inimestega sõnumid ja soovid vabariigile savisse talletavad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles