Jõulupuude äri kogub hoogu

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Elmo Riig / Sakala

Kuigi kuusemüüjad pakuvad kaupa juba nädala algusest, läheb nende arvates tõsisemaks osturalliks nädalavahetusel ja otse enne jõulupühi.


Männimäelane Kege Renter ostis eile Viljandi turult kahara jõulukuuse.



«Edaspidi läheb elu väga kiireks,» põhjendas ta varast ostu rutaka jõulumeluga.


Halliste valla Igali talu maalt toodud kuuski pakkuv Siret Suppi ütles, et kuigi puukesi juba ostetakse, pärivad linlased sageli, kas pakkuja on ka nädalavahetusel kohal.



«Paljud inimesed ostavad kuuse varem ära, arvates, et praegu saab neid odavamalt,» selgitasid


Tarvastu valla Kullase talu kuuski müüvad Erki ja Heiki Hein.



Mitu müüjat hindas nädala keskmiseks päevaseks läbimüügiks kümme kuuske.



Heiki Hein ütles, et laias laastus on kuuse hind sada krooni meetri eest.



«Kuuski küsitakse seinast seina,» rääkis üks Halliste valla maaomanik. «Paremini lähevad küll tihedad ja tugeva võraga puud, aga mõni inimene tahab just hõredat.»



Sille Suppi ütles, et käbidega kuuseoksi ostetakse uksele kinnitamiseks või vaasi panemiseks, samuti küsivad neid vanemad inimesed.



Männimäel kuuski pakkunud Halliste valla Kulli talu peremees Juhan Osi soovitas linlastel valida raskemaid kuuski, sest nood on värskelt maha lõigatud. Varem metsast toodud ja müügiootel seisnud kuused on kergemad ega lõhna enam nii tugevasti.



Enamik reedel kuuski pakkunud inimesi müüs oma maal kasvanud puid.



Keskkonnainspektsiooni Viljandi büroo vaneminspektor Tõnu Veerme ütles, et Viljandi kuusemüüjatel on dokumendid korras ning maakonnast polnud eilseks tulnud ka ühtegi teadet kuuskede röövraiest.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles