Õpetajad sõidavad palka juurde küsima

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viljandimaa haridustöötajate liidu esimehe Kaja Landi sõnul osaleb miitingul 1500 õpetajat kogu Eestist.
Viljandimaa haridustöötajate liidu esimehe Kaja Landi sõnul osaleb miitingul 1500 õpetajat kogu Eestist. Foto: Peeter Kümmel / Sakala

Ligi 60 Viljandi õpetajat sõidab teisipäeval pealinna, et osaleda täpselt keskpäeval Toompeal algaval miitingul haridustöötajate palgatõusu nõudmiseks.

Viljandimaa haridustöötajate liidu esimehe Kaja Landi sõnul osaleb miitingul 1500 õpetajat kogu Eestist ning riigikogu ees meelt avaldades küsitakse endale uueks aastaks kõrgemat töötasu.

Meeleavaldus on päev enne seda, kui riigikogu hakkab esimest korda suures saalis arutama tuleva aasta eelarvet.

«Tahame poliitikutele meelde tuletada nende valimiseelseid lubadusi,» lausus Land.
Viljandimaalt on end miitingule sõiduks kirja pannud 60 pedagoogi. «Sellest saab suurim meeleavaldus, mida õpetajad on Eestis korraldanud,» arvas Land. Viljandistki on minejaid nii palju, et haridustöötajate liidul tuli väike buss lisaks tellida, sest ühest 50kohalisest jäi väheks.

Land meenutas, et sügise hakul oli õpetajatele ette heidetud, et nad ei võtnud osa meeleavaldustest, milles nõuti pedagoogidele palgalisa. «Meil oli juba siis otsustatud, et miiting tuleb koolivaheajal, aga me ei saanud seda toona veel avalikult välja öelda,» selgitas ta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles