Lapsi ootab põnev koolivaheaeg

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Sügisvaheaeg tuleb Tartu mänguasjamuuseumis seekord nõiduslik ja trikirohke. Üritused saavad hoo sisse täna Väikese Nõia päevaga.

Perepäevale oodatakse kostümeeritud osalejaid, et teha koos nõiatrikke, juua nõiajooke ning meisterdada luua seljas sõitvaid nõidasid ja neile nõu andvaid vareseid.

Nõidumine algab kell 11, kui kraaksatab esimene vares, ja leiab lõpu kell 15.

Tegutsemislusti ja mängulist õppimist jagub kõigisse vaheajapäevadesse. Lutsu tänav 8 asuvast muuseumi mängutoast saab selleks ajaks meisterdamistuba, kus igaüks võib oma käega puupulgast karjaselooma välja võluda. Töötoad on seal avatud homme ja 26.—30. oktoobrini kella 11—16.

Lutsu tänav 2 asuvas teatri Kodu lastestuudios on 26.—28. oktoobrini trikkidega koolivaheaeg. Valmistatakse maagilist toosi, lahendatakse kadunud pliiatsi saladust ning lastakse asjadel päriselt kaduda. Neid ja muidki trikke oodatakse tegema 7—11aastaseid lapsi, kelle unistus on kanda võlurikübarat.

29. oktoobril kell 12 ootab lastestuudios muinasjutusõpru näitlejanna Maria Soomets. Pannkoogihommikul seotakse sügiseseks kimbuks soojad naeratused, põnevad lood ja magusad pannkoogid.

Muuseumi põhimaja galeriis on avatud uus väljapanek «Nõiaelu, nõiaelu, see on kõige parem...». Nõianukud on pärit erakollektsioonist ning kogutud teadmisega, et just nõidadel on kõige puhtam hing, sest neile on avaldatud maailma mõistmise saladused ja võime teha head. Näitus jääb lahti tuleva aasta 29. jaanuarini.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles