Varjupaik kogub raamatuid ja plaate

Tea Raidsalu
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Selleks, et aidata varjupaigas koerte ja kasside elutingimusi paremaks muuta, ei ole vaja teha muud kui annetada oma kasutuna seisvad raamatud või plaadid e-poes müümiseks.
Selleks, et aidata varjupaigas koerte ja kasside elutingimusi paremaks muuta, ei ole vaja teha muud kui annetada oma kasutuna seisvad raamatud või plaadid e-poes müümiseks. Foto: Elmo Riig / Sakala

Varjupaikade mittetulundusühing ootab loomasõpradelt annetuseks kasutult seisvaid raamatuid ja laserplaate, et nende müümisest saadud tulu kodutute koerte ja kasside hüvanguks kasutada.

Novembrist leiab osta.ee keskkonnas Varjupaikade mittetulundusühingu e-poest heategevusliku e-antikvariaadi, kuhu saavad oma kasutult seisvaid raamatuid, DVDsid ja CDsid müügile anda kõik loomasõbrad. Saadav tulu kasutatakse varjupaiga loomadele paremate elutingimuste loomiseks.

Mittetulundusühingu juht Triinu Priks ütles, et varjupaikade majanduslik seis sunnib pingutama, leidmaks mooduseid, kuidas organisatsiooni majandada.

Idee on Triinu Priksi sõnul tulnud välismaalt. Seal on igal suuremal loomakaitseorganisatsioonil oma heategevuspood, kus pakutakse kõike, mida vähegi müüa annab.

Heategevusliku antikvariaadi toimimisse saavad kõik loomasõbrad oma panuse anda.

«Kui kellegi on kodus raamatuid või plaate, mis koguvad riiulis tolmu ja mida enam ei vajata, ei tasu neid ära visata, vaid need saab annetada Varjupaikade mittetulundusühingu e-antikvariaadile,» sõnas Priks.

Need asjad pannakse osta.ee e-poodi müüki ning teenitud raha kasutatakse Pärnu, Viljandi, Valga, Võru ja Rakvere varjupaika saabuvate loomade abistamiseks.

«Otsustasime keskenduda millelegi konkreetsemale. Meil ei ole käes tasuta ruume ja me ei tahtnud et sellega kaasneksid kulutused, mis vähendaksid heategevuslikku osa. Nii tuligi mõte kolida internetti ja laiendada tunduvalt ka potentsiaalsete klientide hulka,» kõneles Priks. «Olen hariduselt raamatukoguhoidja — eks see ka löö natuke välja,» muigas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles