Peremäng hoiab seiklejate teekonda vaka all

Sigrid Koorep
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tuleval laupäeval saab Mulgimaal ringi uudistada peremängu mängides.
Tuleval laupäeval saab Mulgimaal ringi uudistada peremängu mängides. Foto: Erakogu

Mulgimaa peremängu alustatakse juba tuleval nädalavahetusel, kui 18. augustil lähevad osalejad Mulgimaa elu, olu ja inimestega tutvuma.

Tänavused peremängus osalejad saavad end liigitada kas seiklejateks või nautlejateks. 

Esimesi oodatakse mängupäeval kell 10 Karksi-Nuia noortekeskuses, kus peredele jagatakse seiklusmängu juhised ning nad saadetakse teele. Seiklejatele pole marsruut ette teada ja juhised järgmise peatuse kohta saavad nad eelmisest punktist. Peremängu korraldaja Jaanika Toome sõnul tuleb küll arvestada sellega, et seiklejatel on tarvis autot ning kokku on sõidu pikkus umbes sada kilomeetrit. 

Nautlejatele on mängus 12 külastuskohta, mis on juba eelnevalt teada. Neis tutvustavad Mulgimaa inimesed külalistele oma igapäevaseid tegemisi, lauldakse ja tantsitakse ning kõneldakse ka mulgi keelt. Nautlejate tee viib näiteks Abja päevakeskusesse, Kosksillale, Penujasse, Taageperra ja Suislepa tuuliku juurde. 

Mulgimaa peremäng on kogu pere ajaviide ning seda mängides on võimalus külastada erinevaid Mulgimaa külasid, talusid ja looduskauneid paiku. Igas kohas ootavad osalejaid ülesanded, õpitoad, ekskursioonid, ajaloolised meenutused ja teadmised. Nii mõnegi oskuse eest on võimalik koguda mängupunkte. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles