Viljandi noorte ekstreemsportlaste elurõõmus subkultuuridessant Hiinasse

Margus Haav
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Provintsilinnas Shenzhenisis on, mida avastada. Seal elas 1979. aastal umbes 30 000 inimest. 1980 sai linnast erimajandustsoon kus tänaseks elab seal mitteametlikel andmetel umbes 12 miljonit inimest.
Provintsilinnas Shenzhenisis on, mida avastada. Seal elas 1979. aastal umbes 30 000 inimest. 1980 sai linnast erimajandustsoon kus tänaseks elab seal mitteametlikel andmetel umbes 12 miljonit inimest. Foto: Kris Süld

Kui miski sümboliseerib noorte tänavakultuuri, siis on see kahtlemata rula. Rula on märgilise tähendusega. Sasipäised, iseteadvad rulatajad tänavatel on tõendus sellest, et linn on elujõuline. Kui rularataste klõbin summutab rulaatorite krägina, siis on tulevikuga kõik korras.

Aga kust rulatajad tulevad, kuhu veerevad? Mida teevad siis, kui ei rulata? Kas rulatamine on väljakutse ühiskonnale, märk protestist või pigem tunnetatud vabaduse uljas tunnus? Mitte just ideaalses füüsilises vormis vanem inimene ei näe unes ka, et rula peale ronib. Rula on seega nooruse, liikumise ja energia sümbol. Pealegi tekib rulade vahel tõmbejõud ja nii armastavad rulad parvedesse koguneda, mistõttu jätavad nad omalaadse pühendunud vennaskonna mulje, kuhu kõrvalisel inimesel asja ei ole.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles