Valusalt õpetlik elu

Üllar Priks
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Noored ja julmad. BBC-poisid on ostnud uhked ülikonnad ja hakkavad käsi ligimeste taskusse ajama.
Noored ja julmad. BBC-poisid on ostnud uhked ülikonnad ja hakkavad käsi ligimeste taskusse ajama. Foto: Forum Cinemas

Tõsielulistel faktidel põhinevad linateosed on üks täitsa omaette maailm. Nad sunnivad publiku kuidagi rohkem kohal olema ja emotsioone endast läbi laskma. Ekraanil toimuv on küll mõistagi kõigest lavastaja ja režissööri käeviibete järgi askeldavate näitlejate sooritus, aga kui kuklas tiksub teadmine, et kusagil on või olid inimesed, keda filmis lahtirulluvad sündmused on päriselt puudutanud, võivad vaataja kuklakarvad püsti kerkida küll. Eriti, kui film on hästi tehtud.

«Noorte miljardäride klubi» («Billionare Boys Club») on kahtlemata hästi tehtud film. Sellegipoolest on ülalmainitud taieses nüansse, mis arvustajale vastukarva silitamisena mõjuvad. Lohutuseks võib öelda, et see pole tegijate süü.

Kui filmi süžee lühidalt kokku võtta, räägib see 1980. aastatel tegutsenud noortest õhumüüjatest – kuttidest, kes kallis eliitkoolis kogutud tarkust mitte mõne stabiilse ja eduka äri rajamiseks ei kasuta, vaid kes skeemitades oma helgeid päid tavainimestelt raha välja petmiseks rakendavad. Laiav elustiil kallite majade, uhkete autode ja poolpaljaste tšikkidega – kõik need jutud. Aga süües kasvab isu.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles