Repliik. Ehk saab ka minust uussisserändaja?

Kadri Kuulpak
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kadri Kuulpak
Kadri Kuulpak Foto: Erakogu

Juulikuu hommikul sõitsime Sakala fotograafi Elmo Riigiga maakonda lugusid otsima. Esimene peatus Halliste söökla. Kaardimakseaparaadi asemel on letil arvelaud. Toidu valmimist juhatab 40-aastase staažiga kokk Mare Pikkor. «Unustasin rahakoti koju. Kas võlgu võin jääda?» küsin Marelt. «Mis su ema ja isa nimi on?» pärib ta. Ütlen, et alles kolisin siia kanti. Nimi läks võlglaste vihikusse kirja ja häbitunde leevendamiseks ulatas kokk üle leti kapsahautise. Eksperiment õnnestus! Kunagisest sovhoosisööklast ei lasta kedagi tühja kõhuga minema. Minust tagapool seisnud Elmo maksis siiski ka minu taldrikutäie eest.

Edasi sõitsime külla Agu Helimetsale, kes ehitas oma kätega valmis sõiduauto. Seejärel uudistasime, kuidas kerkivad teraviljakasvatusettevõtte Milligrupp õuele tipptasemel kuivatid. Lõpetuseks möödusime tööhoos isast ja pojast, kes ehitasid euroalustest moodulmaju, mis lähevad Norra müüki.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles