Juhtkiri. Kohast saab lest

jaga E-post prindi artikkel saada vihje loe ja lisa kommentaare

Sakala logo

FOTO: Sakala

Ehkki kõhu kaudu käivad asjad kuuluvad rangelt maitse kilda, on mõnel söögikohal võimalus ja au faktile toetudes väita, et ta on brüleekreemi koorekihis. Kui mainekas väljaanne järjestab riigi parimad kohvikud ja restoranid, siis äranimetatute hulgas olemine on vaieldamatu kvaliteedimärk.

Mitmel aastal on Põhjamaade paremaid restorane tutvustavas väljaandes White Guide olnud sees Viljandi Vabaduse platsi ääres asuva Fellini nimi. Kui see paik rajati, rõhutasid ettevõtmise taga olevad inimesed, et siht on olla linna esinduskohvik. Niisugune määratlus läks lendu ja saadab teda rahvasuus seniajani.

Septembris läheb Fellin puhkusele, mis on plaanide kohaselt küll pikk, ent siiski ajutine. Aga kui tuleva suve algul uks uuesti avatakse, on ilme muutunud, vähem restoranilik ja kasutatakse praegusest odavamaid tooraineid. Piltlikult kokku võttes: kohast saab lest.

Tagasi üles