Juhtkiri. Kohast saab lest

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sakala logo
Sakala logo Foto: Sakala

Ehkki kõhu kaudu käivad asjad kuuluvad rangelt maitse kilda, on mõnel söögikohal võimalus ja au faktile toetudes väita, et ta on brüleekreemi koorekihis. Kui mainekas väljaanne järjestab riigi parimad kohvikud ja restoranid, siis äranimetatute hulgas olemine on vaieldamatu kvaliteedimärk.

Mitmel aastal on Põhjamaade paremaid restorane tutvustavas väljaandes White Guide olnud sees Viljandi Vabaduse platsi ääres asuva Fellini nimi. Kui see paik rajati, rõhutasid ettevõtmise taga olevad inimesed, et siht on olla linna esinduskohvik. Niisugune määratlus läks lendu ja saadab teda rahvasuus seniajani.

Septembris läheb Fellin puhkusele, mis on plaanide kohaselt küll pikk, ent siiski ajutine. Aga kui tuleva suve algul uks uuesti avatakse, on ilme muutunud, vähem restoranilik ja kasutatakse praegusest odavamaid tooraineid. Piltlikult kokku võttes: kohast saab lest.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles