Korralikul rasval on menüüs kindel koht

Tiina Sarv
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kohevad ja rasvased saiakesed on ahvatlevad, aga neist loobuda pole ületamatult raske.
Kohevad ja rasvased saiakesed on ahvatlevad, aga neist loobuda pole ületamatult raske. Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Rasva tahkestatakse, et seda sisaldavate toiduainete säilivust parandada.

Õli kuumutamisega kõrge surve all luuakse keemilised transsidemed, mida looduses sellel kujul või koguses ei eksisteeri. Nii tekitatakse nagu võlukepikese jõul transrasvad, millega saab hästi imiteerida värsket võid. Neist küpsetatakse muu hulgas kooke ja tehakse küpsetistele täidiseid ning neid lisatakse valmistoidule.

Copy

Märksõnad

Tagasi üles