Üle katuse rullunud Ferraris sõitis tuntud Viljandi ettevõtja (22)

Aivar Aotäht
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Reede õhtul kella poole kaheksa ajal sõitis Viljandi vallas kraavi sportauto Ferrari F 430, milles oli kaks meest. Neist üks oli ettevõtja Raivo Riisa.

Reede õhtul kella poole kaheksa ajal sõitis Viljandi vallas kraavi sportauto Ferrari F 430, milles oli kaks meest. Neist üks oli ettevõtja Raivo Riisa.

Õnnetus juhtus Viljandi–Metsküla maantee 2. kilomeetril. Politsei teatel keeras Ferrari rooli 32-aastane mees. Valesti valitud kiiruse tõttu kaldus auto vastassuunavööndisse ja sealt edasi kraavi, rulludes üle katuse. Nii juht kui ka kaassõitja, 62-aastane mees viidi Viljandi haiglasse.

Viljandi haigla koostööteenuste juht Krista Valdvee ütles, et üks kannatanutest lubati kodusele ravile, teine viibib haiglaravil.

Politsei pressiesindaja Kerly Virk teatas, et juht pääses vaid kriimustustega, aga kaassõitja sai mõnevõrra enam viga, vajades ka autost väljapääsemiseks abi. Ta lisas, et politsei algatas juhtunu kohta väärteomenetluse, kuulas üle juhi ning vajaduse korral vestleb kaassõitjaga.

Raivo Riisa
Raivo Riisa Foto: Elmo Riig

Raivo Riisa võttis esmaspäeval vastu ajakirjaniku telefonikõne ja vastas pärimise peale, et see on tema auto.

«Sõitsime puruks,» lausus ta. «Jah, mina olin ka autos, ilma peremeheta ei saa keegi minu autoga sõita.»

Seepeale lõpetas Riisa kõne, öeldes veel: «Aga okei, mul tilguti käib. Ole terve.»

Viljandi politseijaoskonna patrullitalituse juht Alar Sadam sõnas, et juht oli kaine ning mõlemad mehed olid kasutanud nõuetekohast turvavarustust. «Tänu turvavarustusele jäid raskemad tagajärjed ära,» nentis ta.

Sadama sõnul sõitis Ferrari teelt välja lubatust suurema kiiruse ja valede juhtimisvõtete tõttu. «Sellistel autodel on võimas mootor ja kui liiale minna, on õnnetus kerge tulema,» lausus ta.

Küsimusele, kas ja millal viimati on Viljandimaal avariisse sattunud just Ferrari, jäi Sadam vastuse võlgu. «Praegu sellist juhtumit ei meenu, eks need autod ole üldse haruldased,» kostis ta.

Maanteeameti andmetel on Šveitsist pärit ja 2006. aastal esimest korda registreeritud Ferrari F 430 Eestis arvele võetud tänavu 17. juulil. Ülevaatus tehti Viljandis osaühingu Rael tehnoülevaatuspunktis. Samuti on maanteeametis sõiduki kohta märge, et see on määratud töösõitudeks. Autol on 4,3-liitrine mootor võimsusega 357 kilovatti.

Koht, kus Ferrari juhitavuse kaotas ja teelt välja sõitis.
Koht, kus Ferrari juhitavuse kaotas ja teelt välja sõitis. Foto: Kenno Soo
Koht, kus Ferrari teelt välja sõitis. Seejärel rullus auto üle katuse ja jäi eemal pidama.
Koht, kus Ferrari teelt välja sõitis. Seejärel rullus auto üle katuse ja jäi eemal pidama. Foto: Kenno Soo
Kommentaarid (22)
Copy
Tagasi üles