Ühe õnneliku inimese lugu

, filmisõber
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Männimäe salongkinos linastub täna kell 20 komöödia «Haiglaselt õnnelik».
Männimäe salongkinos linastub täna kell 20 komöödia «Haiglaselt õnnelik». Foto: www.magpictures.com

«Tahtsin jutustada loo lõpmatult õnnelikust inimesest. Ükskõik kui lootusetu ja traagiline maailm on, ta naeratab.»

Nõnda alustab oma filmi «Haiglaselt õnnelik» kirjeldamist režissöör Anne Sewitsky. Ta lisab: «Kaja elab teiste inimeste kaudu, tahab olla nagu kõik teised, võib-olla soovist saada endale teiste elust tuge. Tema edasiviiv jõud on õnn, ta on teinud rõõmust oma ellujäämise strateegia.»

Truudusetus, kodujuust, põdraliha ja seks on alates tänasest Männimäe külalistemaja salongkinos linastuva südamliku komöödia märksõnad. Filmi tegevus hargneb põhjamaise realismi lainel.

Noore naise Kaja jaoks on perekond suurim prioriteet elus, paraku loobib ta parandamatu optimistina pärleid sigade ette, sest tema elukaaslasele on jahilkäik sõpradega tähtsam.

Seksi vältimiseks kaob mees nädalaks jahile ning väidab, et naine pole tema jaoks enam piisavalt erutav. Kaja püüab sellega leppida ning on hakanud harjuma oma ühenäolise elukorralduse ja keskpärase suhtega.

Olukord pöördub aga pea peale, kui noorte lähedusse kolib elama täiuslik paar. Need edukad, ilusad ja põnevad inimesed laulavad kooris ning neil on adopteeritud mustanahaline laps.

Ideaalset elu elavad naabrid avavad noore naise jaoks uue maailma, mis muudab ta elu täielikult. Piisab vaid mõnest päästikust — julged ettevõtmised, väikesed valed — ning miski pole enam endine.

33aastane režissöör Anne Sewitsky saavutas oma esimese täispika mängufilmiga «Haiglaselt õnnelik» ka rahvusvahelise läbimurde: tänavusel filmifestivalil «Sundance» pärjati see maailmakino auhinnaga.

Tunnustus, mis paljudele staažikatelegi režissööridele on saavutamatu, ei ole norralannale tegelikult esimene. Tema üheksaminutiline humoorikas lühifilm «Oh, my God!», mis räägib orgasmidest ja täiskasvanute maailmast laste pilgu läbi, oli 2009. aastal edukas Berliini festivalil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles