Viljandi soovib suurt kokkutulekut korraldada

Sakala
, sakala@sakalakirjastus.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Viljandi soovib 2014. aastal korraldada Soome-Eesti sõpruslinnade ja -valdade seitsmendat kokkutulekut.

«Viljandile oleks see suurepärane võimalus oma linna ja siinseid tegemisi tutvustada,» põhjendas soovi linnavalitsuse avalike suhete ja turismiameti juhataja Krista Kull. «Kui planeerida kokkutulek madalhooajale, annab see turismitulu siinsetele ettevõtjatele. Samuti on Viljandil suurepärane pagas, et pakkuda külalistele meeldejäävat kohalikku kultuuriprogrammi.»
Viljandi soov oli vastuseks Eesti linnade liidu juhatuse üleskutsele. Kahe riigi sõprusomavalitsuste kokkutuleku korraldamine eeldab linnalt head tahet, uuenduslikku lähenemist ning inim- ja ajaressurssi korraldusküsimustega tegelemiseks. Programmi aitavad planeerida Eesti ja Soome üleriigilised omavalitsusliidud. Kokkutuleku kulud kaetakse põhiosas osalustasudest.
Kulli sõnul tooks kokkutulek Viljandisse 200—300 inimest.
«Sellest on vara rääkida, aga tahaksime kokku panna vägeva kontserdi- ja meelelahutusprogrammi, mis oleks omane nii Eestile kui Viljandile,» kõneles Kull. «Selleks kaasame kindlasti linna kultuurielu korraldajaid, pärimusmuusika keskuse ja meie suurepärase muusikakooli.»
Linnade liit teeb oma otsuse kuu aja jooksul ning kui kandidaate on mitu, langetatakse see liidu novembrikuu juhatuse koosolekul.
Varem on Eestis samasugust kokkutulekut korraldanud Pärnu, Tartu ja Võru.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles