Võrkpallinaiskond alustas hooaega Soomes

Madis Luik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Võrkpallinaiskond Viljandi Metall pidas nädalavahetusel kaks esimest kohtumist Eesti ja Soome ühisliigas, paraku tuli valitseval Eesti meisternaiskonnal vastu võtta kaotused. Pildil on Viljandi naiskonna peatreener Peeter Vahtra.
Võrkpallinaiskond Viljandi Metall pidas nädalavahetusel kaks esimest kohtumist Eesti ja Soome ühisliigas, paraku tuli valitseval Eesti meisternaiskonnal vastu võtta kaotused. Pildil on Viljandi naiskonna peatreener Peeter Vahtra. Foto: Elmo Riig / Sakala

Võrkpallinaiskond Viljandi Metall pidas nädalavahetusel kaks esimest kohtumist Eesti ja Soome ühisliigas, kuid paraku tuli valitseval Eesti meisternaiskonnal vastu võtta kaks 0:3 kaotust. Laupäeval jäädi alla Hämeenlinna PKle ning pühapäeval Oriveden Ponnistusele.

Tänavu käivitatud Eesti ja Soome võrkpalli ühisliigas osaleb kaheksa naiskonda Soomest ja mulluse hooaja kaks edukamat Eestist. Koos Viljandi Metalliga teeb samal turniiril kaasa mullune Eesti meistrivõistluste hõbe, mis toona oli GMP, tänavu esineb aga Viimsi SPA nime all.

Nädalavahetusel alanud ühisliigas peetakse kaheringine turniir, selgitamaks kuut paremat, kes tuleva aasta algul selgitavad ühel nädalavahetusel omavahelise paremusjärjestuse.

Viljandi Metalli liiga avakohtumine Hämeenlinna PK vastu kulges valdavalt soomlannade juhtimisel. Viljandi esinduse mänedžeri Margus Keerutaja selgitust mööda on vastane väga võimsa rünnaku ja hea blokiga. «Jäime hätta oma rünnakute realiseerimisega. Kui meie rünnaku protsent oli 27, siis vastasel 52,» selgitas Margus Keerutaja.

Naiskonna esindaja põhjendas madalat resultatiivsust eelkõige vähese kokkumängu oskusega ning leidis, et võistkonna uus pärnulannast sidemängija Julia Mõnnakmäe vajab ründajate tundmaõppimiseks veel veidi aega. «Samuti polnud laupäeval meie servi vastuvõtt nii hea, kui harjunud oleme,» lisas Margus Keerutaja.

Laupäeval kaotatud kohtumises korjasid viljandlannad geimipunkte 16, 15 ja 13.

Pühapäeval pidi Viljandi Metall alla vanduma Soome eelmise aasta hõbemedalistile Oriveden Ponnistusele. «Meie poolt oli see juba tunduvalt edukam kohtumine. Suutsime vastast takistada blokis ning paremini töötasid rünnak ja pallingu vastuvõtt,» selgitas Margus Keerutaja. «Kahjuks kaotasime liiga sageli punkte pikkadel pallivahetustel ja loovutasime nii initsiatiivi.»

Oriveden Ponnistuse võiduga lõppenud mängu geimides korjasid viljandlannad 21, 23 ja 21 punkti.

Kahes esimeses Soomes peetud kohtumises jäi võiduta ka Viimsi SPA esindus, kes laupäeval kaotas 2:3 Orivedenile ning pühapäeval 0:3 Hämeenlinna naiskonnale.

Eesti ja Soome ühisliiga järgmised kaks vooru mängitakse 15. ja 16. oktoobril taas meie põhjanaabrite juures. Viljandi Metall läheb vastamisi Kuusamo PaKa ja Pislaplokiga. Liiga esimesed kaks kodumängu on viljandlannadel plaanis pidada Viljandi spordihoones 29. oktoobril Hämeenlinna PK ja 30. oktoobril Oriveden Ponnistusega.

«Esimeste mängude põhjal võib öelda, et Soome naiste võrkpalli tase on Eesti omast tugevam ja ühtlasem, kuid meile siiski jõukohane. Loodame, et näeme sel hooajal head võrkpalli ja parandame oma mänguoskusi ning meie kodumängudel on rohkesti kaasaelajaid,» kõneles Margus Keerutaja.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles