Haigla lootus 16 miljoni euro saamiseks kogus jõudu

Marko Suurmägi
, peatoimetaja asetäitja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viljandi kesklinna kavandatava tervisekeskuse ja haigla rahastusskeem.
Viljandi kesklinna kavandatava tervisekeskuse ja haigla rahastusskeem. Foto: Sakala

Perearstikeskuste rajamiseks järelejäänud enam kui 23 miljoni euro jagamisest soovib osa võtta kuus taotlejat, kes esitasid rahasoove 21,1 miljoni eest. Üks neist soovijatest on Viljandi haigla, kellele ministeerium lubas 16 miljoni suurust ehitusraha juhul, kui seda perearstidest üle jääb.

Esmaspäeval lõppenud taotlusvooru järel selgus, et esmatasandi tervisekeskuste rajamiseks esitati kuus taotlust ja neid tahetakse Võrru, Jõgevale, Kärdlasse, Keilasse ja Maardusse. Maakondliku tervisekeskuse rajamiseks tuli taotlus Viljandi haiglalt, kes soovib riigilt 16 miljonit eurot kesklinna tervisekeskuse-haigla rajamiseks.

Haigla juhatuse esimehe Priit Tampere sõnul küsis haigla ehituseks toetusraha pisut üle 16 miljoni euro ning praegune olukord, kus taotluste kogusumma on jagamisele minevast rahast väiksem, annab tublisti optimismi. Ka sotsiaalministeeriumi hinnangul on suur tõenäosus, et Viljandi haigla küsitud raha saab.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles