Kala- ja lihaleiba saatis konkurentsitu edu

Madis Luik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Koduleivaküpsetamise konkursil oli seekord lahti lõigatud kaks pätsi leiba.
Koduleivaküpsetamise konkursil oli seekord lahti lõigatud kaks pätsi leiba. Foto: HEGE-LEE PAISTE

Abja suvepäevade üritusena väljakuulutatud valla koduleivaküpsetamise konkursil oli seekord lahti lõigatud kaks pätsi leiba, mõlemad ühe meistri samast leivateost. Teisisõnu võitjas kahtlust polnud: suurimad kiidusõnad pälvis Erli Ilves.

Seda, et Mulgimaa perenaiste kuulsus koduleiva küpsetajatena tuhmuma hakkab, ei tahtnud Abja päevakeskuse juhataja Mari Saarela küll kuidagi uskuda. Nagu ta ütles, kujunes mullu esimest korda peetud konkurss äärmiselt populaarseks ning toona oli peatänavale viidud laual võimalik proovida paarikümmet leiba või karaskit.

«Raske öelda. Ehk kuum ilm on põhjus, et perenaised leivateoga jännata ei tihka – kes see ikka sellise ilmaga ahju kütab,» arutles Saarela ning ütles siiski, et konkursi ainsa osaleja kala ja liha sisaldav leib on proovimist väärt. Mida ta kindlasti ka oli.

Lella Ilves
Lella Ilves Foto: HEGE-LEE PAISTE

Sakala ajakirjanikel kahjuks leivameistri endaga kohtuda ei õnnestunud ning 84-aastast Erli Ilvest asendas vestluses tema tütar Lella Ilves. «Emal on veidi keeruline kõndida, ta jäi sinna eemale kontserti nautima,» selgitas meistri tütar. Tema sõnul on ema agar leivaküpsetaja, ehkki päris iga päev neil omatoodangut kodulaual pole. «Küpsetamine käib elektriahjus, emal on mõned sõbrad ja tuttavad ka, kellele ta leiba valmistab,» kõneles meistri tütar.

Mari Saarela avaldas siiski lootust, et koduleivaküpsetamise konkurss leiab tuleval aastal rohkem osavõttu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles