Film Lope de Vegast jutustab ajatut lugu

, filmisõber
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Linateose süžee keerleb ümber noore inimese unistuste ja hirmude.
Linateose süžee keerleb ümber noore inimese unistuste ja hirmude. Foto: Kaader filmist

Lope de Vegat peetakse Don Quijote autori Miguel de Cervantese kõrval Hispaania üheks kuulsamaks poeediks. Tema loodud on 3000 sonetti, 1800 lavastust, arvukalt novelle ja poeeme.

Kirjaniku elu ja tööd kajastavates lugudes on üüratu loomingulise pärandi kõrval sama põhjalikult käsitletud tema hämmastavalt kirjut eraelu. Männimäe salongkinos linastuvas draamas saavad vaatajad sukelduda kirjaniku elul põhinevatesse seiklustesse.

Niisiis, noor ja andekas dramaturg Lope töötab tuntud kirjanike juures tekstide ümberkirjutajana. Ta armub kirglikult oma ülemuse imekaunisse tütresse, kes paraku on abielus ega kavatse lahutada.

Solvatud ja haavunud Lope maksab kätte, see viib ta pagendusega eksiili. Meest aitab lapsepõlvesõbratar Isabella. Koos reisides mõistab Lope, et tegelikult kuulub tema süda hoopis Isabellale. Kuid elu keerdkäigud toovad talle uusi katsumusi.

Filmis peaosalist kehastav Argentina näitleja Alberto Ammann iseloomustab kirjanikku kui neljasaja aasta taguse Hispaania kuldse ajastu rokkstaari ning võrdleb tema värvikat karakterit David Bowie, Freddie Mercury ja Bob Dylani omaga.

Filmi režissöör Andrusha Waddington on öelnud, et Lope lugu on eriline ja haarab kaasa, sest kohandub hästi ka tänapäeva — sündmustik keerleb ümber noore inimese ees seisvate valikute, unistuste, murede ja hirmude.

Filmi teinud meeskond on rahvusvaheline ning linateose valmimist saatis muhe aasimine, kas brasiillasest režissöör, argentiinlasest näitleja ja uruguailasest filmimuusika kirjutaja ikka suudavad elustada hispaanlasest kirjanikku. Tulemus on hea ja seda tõendab kas või asjaolu, et film valiti mainekate Veneetsia ja Toronto festivalide programmi. Hispaania kultuuri sõpradele on selle vaatamine küll kohustuslik.

Arvestades klientide soove, on pimedate sügisõhtute seansside ajad nüüdsest tõstetud ettepoole, viimane seanss algab salongkinos kell 20, et kõik filmisõbrad viimaste bussidega liikuma saaksid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles