Helsingis esitleti kahe riigi võrkpalli ühisliigat

Madis Luik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Elmo Riig / Sakala

Esmaspäeval peeti Helsingis Soome naiste võrkpalli meistrivõistlusi sisse juhatav pressikonverents, kus tänavu teevad esimest korda kaasa Eesti tugevamad naiskonnad Viljandi Metall ja varem GMP nime all tuntud Viimsi SPA.


Kõik naiskonnad mängivad läbi kaks ringi, misjärel peetakse kuue tugevama vahel finaalturniir. Mis tahes tulemuse korral on vähemalt ühele Eesti naiskonnale ühisliigas koht kuue parema hulgas garanteeritud. Pärast eestlannadega ühele poole saamist mängivad Soome klubid omavahel veel kolmanda ringi ja play-off-seeria.

Viljandi ja Viimsi naiskonnale algavad meistrivõistlused Soomes 8. ja 9. oktoobril, kui nad kohtuvad Hämeenlinna PK ja Orivesi Ponnistusega. Koduväljakul võib Eesti võrkpallureid mängimas näha 22. oktoobril.

Eesti tänavuste meistrivõistluste kuld (Viljandi Metall) ja hõbe (Viimsi) on suures osas komplekteeritud, annab teada võrkpalliportaal volley.ee. Endiselt juhendab Viljandi Metalli naiskonda Peeter Vahtra, Viimsi SPA võiskonna peatreenerina jätkab Keete Puri.

Eestis ja Soomes aastaid treenerina töötanud Peeter Vahtra sõnul on neli Soome koosseisu tänu tugevatele välismängijatele teistest üle, aga koha finaalturniiril tahavad Eesti klubid välja võidelda. «Üritame anda parima, vaatame, kuidas õnnestub. Me ju ei tea, kui kõrge tasemega on tegemist. Meil on naiskonnas ainult eesti mängijad. Esialgu rahuldaks koht esikuuikus,» vahendas Viljandi esinduse peatreeneri sõnu võrkpalliportaal.

Viimsi naiskonna mänedžer Igor Pihela avaldas Helsingis aset leidnud liiga esitlusel tänu kõigile, kes ühisliiga loomise taga olid. Mehe sõnul on pärast pikka aega naiskond taas tugevasti motiveeritud.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles