Kopp jättis tarbijad elektrita

Sakala
, sakala@sakalakirjastus.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pilt on illustratiivne.
Pilt on illustratiivne. Foto: Elmo Riig / Sakala

Neljapäeval mõni minut enne kella 9 kaevati Viljandis ehitustöödel läbi Eesti Energia Jaotusvõrgu maakaabel. 816 klienti jäid seetõttu elektrita, kuid õnneks vaid mõneks minutiks.

«Suunasime toite ümber,» rääkis Eesti Energia pressiesindaja Marina Bachmann. «Üks osa kliente sai elektri tagasi ühe ja teine osa kaheksa minuti jooksul ning 13 minutiga oli vool taastatud kõikidel klientidel.»

Näituse tänavale peremajade ehitamiseks vee- ja kanalisatsioonitorustikku paigaldava Suja Ehituse töödejuht Peeter Šikov ütles, et õnnetuses ei saanud keegi viga.

«Kaabel oli kahe meetri sügavusel, kus keegi seda enam oodata ei osanud, ja selle täpne asukoht polnud teada,» selgitas ta apsu tagamaid. «Enne püüti kaabli paiknemist spetsiaalsete seadmetega kindlaks teha, kuid siin lähedal on nii palju side- ja elektrikaableid, et need hakkasid segama.»

Šikovi sõnul on ta kaevetöödega tegelenud üle 30 aasta, kuid see oli alles teine kord, kui kopp elektrikaabli ära lõhkus. «Enamasti on kaablite asukoht ikka teada ja tänapäeva riistad näitavad neid väga täpselt,» lausus ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles