Lembit Nelke: minu süda on rahul

Madis Luik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lembit Nelke
Lembit Nelke Foto: Elmo Riig / Sakala

Pikki aastaid Viljandi käsipallielu peamootorina tööd rühkinud Lembit Nelke loobus suvel mõlema meistrivõistlustel kaasa tegeva Viljandi meeskonna treeneri kohast, ulatades teatepulga oma õpilasele Marko Koksile.

«Minu süda on rahul,» sõnas Nelke. «Marko on tõsine mees, kellel jagub tahtmist ja värskeid mõtteid.»

Viljandi käsipallile pole seda mängu peensusteni tundev vanameister aga sugugi kadunud. «Pühendun rohkem noortetööle spordikoolis — mul on päris mitu head seltskonda töökaid noori mehi sirgumas,» andis ta teada.

Loomulikult ei keela Lembit Nelke oma kogemuste pagasist teadmisi koukida ka nooremal kolleegil. «Ega ma kuskile kao, aitan klubi tulevikuski,» lubas ta.

Tapal treeneriametis alustanud Lembit Nelke on Eestis üles kasvatanud mitu käsipallurite põlvkonda. Tema kunagisi hoolealuseid jagub mitmesse Eesti meistriliiga võistkonda ning seda nii mängijate kui treeneritena.

Viljandi HC peatreeneri Marko Koksi kõrval juhendab tema käe all käsipallitarkusi omandanutest koduse liiga kõrgema seltskonna võistkondi tänavu Ain Pinnonen HC Viimsi/Tööriistamarketis ning Aron Jaanis Tapal.

«Viljandis oli mees, kes oli täis tahtmist meeskonda vedada,» kommenteeris Nelke Viljandi HC treenerivahetust. «Tuleb võimalust kasutada ja ohjad nooremale anda ning seda tuleb teha enne, kui ta jõuab ümber mõelda.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles