Balti parlamendid mängivad Viljandis

Sakala
, sakala@sakalakirjastus.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Riigikogulased mängisid viimati avalikkuse ees korvpalli kümme päeva tagasi, kui Tallinna kesklinnas kohtuti tänavakorvpallis Estonia teatri esindusega.
Riigikogulased mängisid viimati avalikkuse ees korvpalli kümme päeva tagasi, kui Tallinna kesklinnas kohtuti tänavakorvpallis Estonia teatri esindusega. Foto: Peeter Langovits/Postimees

Täna on Viljandis Balti riikide parlamentide liikmed, kes päeva esimesel poolel tutvuvad linnaga ning pärastlõunal peavad spordihoones korvpalliturniiri.

Eesti riigikogu ning Läti ja Leedu seimi kohtumised algavad kell 15.15, kui väljakule jooksevad Eesti ja Läti esindus. Ainsa Viljandimaa mehena on riigikogu koosseisus üles antud Peep Aru.

«Olen kindlasti kohal, aga ei tea, kas väljakule lähen,» lausus Aru, viidates haigele jalale, mis ei luba tal täie hooga mängida.

Kolme Balti riigi seadusandjad on korvpalliväljakul kohtunud neli korda ja kolmel viimasel turniiril on võitnud Eesti.

«Balti riikides on korvpall väga tähtis,» põhjendas Aru sellise võistluse pidamist. «Leedu ja Läti osalesid alles Euroopa meistrivõistluste finaalturniiril. Eks me ürita nüüd parlamentide võistlusel näidata, et selles kategoorias on Eesti parim.»

Võistkonna suurus on kuni 12 mängijat, kusjuures on lubatud osaleda ka naismängijatel. Esindusse võivad kuuluda parlamendi liikmed ja ministrid ning üks kantseleitöötaja.

Eesti meeskonda kuuluvad riigikogu liikmed Peep Aru, Remo Holsmer, Kalvi Kõva, Eiki Nestor, Jüri Ratas, Indrek Saar, Ülo Tulik, Rainer Vakra ja Rannar Vassiljev ning riigikogu kantselei nõunik Riho Kangur.

Seda, kes tulevad Viljandisse Leedust ja Lätist, riigikogu liikmed eile veel ei teadnud. Lätlasi esindavad teadaolevalt eelmise seimi liikmed, sest uus parlament valiti alles nädal tagasi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles