«Lahe koolipäev» toob kokku aktiivsed noored

Sakala
, sakala@sakalakirjastus.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Konverents on kaasanud tuhandeid noori Kihnust Setuni.
Konverents on kaasanud tuhandeid noori Kihnust Setuni. Foto: Erakogu

Eesti suurim noortekonverents «Lahe koolipäev 2011» toob 3. novembril Pärnu kontserdimajja üle 700 Eesti koolinoore.

Konverents on seitsme aasta jooksul kaasanud tuhandeid noori Kihnust Setuni. Õpilastest koosnev korraldusmeeskond ja programmijuht Märt Treier seisavad üha suuremate ülesannete ees.

«Noored ootavad meilt järjest intrigeerivamaid üllatusi, mis annaksid terve aasta kestva elamuse,» ütles programmijuht Märt Treier. «Meie eesmärk on muuta see päev meeldejäävaks. Selle nimel oleme ettevalmistusi teinud möödunud sügisest alates.»

Juba kaheksandat aastat peetav suurkonverents suleb 3. novembri hommikul viivuks Pärnu liikluse ja äratab Eesti suvepealinna. Päev algab läbi linna kulgeva rongkäiguga — korraldusmeeskond on kandnud hoolt, et isegi kõige kaugematest Eesti nurkadest pärit noored tellitud bussidega selle alguseks kohale jõuaksid.

«Tahame, et üritusele tuleks palju maanoori, kelle võimalused on ahtamad,» kommenteeris projektijuht Marko Vene.

Teod saavad alguse tahtmisest ja tahe vajab energiat, mille konverents püüabki noortes üles leida. Elu keerdkäikudest tulevad teiste seas rääkima Raul Rebane, Ago Anderson, Sepo Seeman, Mart Noorma, Aleksei Turovski, Laura Põldvere ja David Vseviov. Registreeruda saab aadressil www.noortekonverents.ee.

«Eelmistel aastatel pole õnnestunud hiliseid huvilisi enam saali mahutada,» lausus Vene.

Konverentsil tunnustatakse ka võistluse «Hea eeskuju» kandidaate. Võitjat premeeritakse 1300eurose stipendiumiga.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles