Viljandlane andis panuse eestlaste medalivõitu

Madis Luik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viljandi sõudeklubi liige Kaspar Taimsoo teenis koos kolme kaasmaalasega Euroopa meistrivõistlustel hõbemedali meeste paarisaerulisel neljapaadil. Pilt on tehtud tänavu Viljandi järvel.
Viljandi sõudeklubi liige Kaspar Taimsoo teenis koos kolme kaasmaalasega Euroopa meistrivõistlustel hõbemedali meeste paarisaerulisel neljapaadil. Pilt on tehtud tänavu Viljandi järvel. Foto: Elmo Riig / Sakala

Kaspar Taimsoo tunnistas mõni päev pärast Euroopa sõudmise meistrivõistlustelt naasmist, et tosinkond unetundi on pika hooaja järel kosutav vaheldus. Bulgaarias peetud tiitlivõistlustel kuulus viljandlane hõbeda teeninud Eesti paarisaerulisse neljapaati.

Praegu kahenädalast puhkust nautiva Kaspar Taimsoo sõnul ei tähenda see jõudeelu: füüsilist toonust hoiab sportlane maastikuratta- ja jooksurajal, ees seisab start Kõrvemaa rattamaratonil ja Paide—Türi rahvajooksul.

Kaspar Taimsoo jutu järgi ei saa ka sõudehooaega lõppenuks pidada, sest sellesse kuulub veel paar kodust jõuproovi, sealhulgas Tartu väikepaatide regatt.

«Paar nädalat saab veidi kergemalt hingata, siis algab töö tuleva aasta nimel,» ütles Taimsoo.

Seljataga on üpris heitlik hooaeg

Lõppenud hooaega nimetas Viljandi sõudeklubi liige üpris heitlikuks. Pühapäeval pani ta sellele hõbedase punkti Bulgaarias Euroopa meistrivõistlustel. Eesti meeste neljapaat koosseisus Kaspar Taimsoo, Allar Raja, Andrei Jämsä ja Tõnu Endrekson teenis seal võrdlemisi lühikese ettevalmistusperioodi järel Venemaa kvarteti järel hõbemedali.

Kaspar Taimsoo jutu järgi tõestas Eesti meeskond, et suudab rahvusvahelisel areenil läbi lüüa. Meediaväljaannetes on palju spekuleeritud, millise koosseisuga lähevad eestlased vastu eelolevale olümpiahooajale. Viljandlane ei osanud seda kuidagi kommenteerida.

Teisipäeval Eesti Televisiooni hommikuprogrammis antud usutluses avaldas alaliidu president Rein Kilk seisukoha, et Londoni olümpiale peaks minema Bulgaarias hõbeda teeninud neljapaat samas koosseisus, ehkki olümpiapiletit paarisneljasel veel lunastatud pole. «Olen veendunud, et neljane võtab kevadel Luzerni regatil olümpiakoha justkui möödaminnes,» lausus alaliidu juht.

Koos Allar Rajaga tänavu maailmameistrivõistlustel Eesti paariskahesele paadile olümpiapääsme taganud Kaspar Taimsoo arvates on tähtis olla olümpia-aastal medalikonkurentsis — kas duos või kvartetis, polegi peamine.

Tehtud vigadest võetakse õppust

Järgmiseks võistlushooajaks valmistudes loodab Kaspar Taimsoo vältida tänavusi eksimusi. Tema sõnul jättis aastale jälje kevadine ületreening, millest väljatulemine võttis aega. «Aasta oli siiski päris korralik, ehkki lootsime veidi enamat,» andis sportlane lõppenud hooajale lühikese hinnangu ning lisas, et tipus püsida on märksa keerukam kui sinna jõuda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles