Viljandi kaalub kodutute vaktsineerimist

Sakala
, sakala@sakalakirjastus.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Viljandi linnajuhid teatasid eile, et on valmis kollatõve leviku vältimiseks kodutuid vaktsineerima.

Abilinnapea Ardo Agasilla sõnul algab kodutute vaktsineerimine siis, kui avastatakse esimene haigestunu sellest riskirühmast.

Teadaolevalt on esimene kodutu A-hepatiidiga juba haiglasse sattunud: politseinikud viisid ta sinna käehaavaga esmaabi saama. Mehe nahk oli kollaseks muutunud ning arstide väitel pole sellised haigestunud enam nakkusohtlikud. Samas võis ta teisi nakatada kümneid päevi varem, kui haigust polnud veel avastatud.

Agasilla selgituse kohaselt käsitletakse seda haigestumist praegu üksikjuhtumina ja vaktsineerimist ei alustata.

Linnajuhid kohtusid käesoleval nädalal ka haigla esindajatega ning Agasilla sõnul lepiti kokku, et arstid annavad linnavalitsusele teada, millal ja kuidas tuleb vaktsineerimist alustada.

Linn oleks valmis võtma enda kanda ka vaktsineerimisega seotud kulud. Üks A-hepatiidivastane süst maksab veidi üle 30 euro.

Kaalutakse ka linna sotsiaaltöötajate vaktsineerimist, sest nemad puutuvad kodututega kokku ja võivad haigust omakorda levitada.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles