Tõrvaaugus tuleb metsa- ja seenepäev

Sakala
, sakala@sakalakirjastus.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Homme on Viljandimaa piiri taga Tõrvaaugus metsapäev, kus huvilised saavad vaadata tõrvaajamist, osaleda võistlustel ning teha tutvust seentega.

18. metsapäev algab Järvamaal Tõrvaaugus 17. septembril kell 11. Seda korraldavad Rassi külaselts, Türi vallavalitsus ja riigimetsa majandamise keskuse (RMK) loodushoiu osakonna Kesk-Eesti piirkond.

Metsapäeval on võimalik uurida, kuidas aeti vanasti tõrva. Saab osaleda sellistel metsandusvõistlustel nagu «Silmateritamine», raievõistlus, «Sulle-mulle» ja viktoriin. Neist võivad osa võtta kõik huvilised.

Võistlustele registreerimine algab kell 10.30.

Metsapäevaga samal ajal leiab Tõrvaaugus aset RMK Sakala puhkeala seeneüritus. Koos seenespetsialisti Veiko Kastanjega saab minna metsaretkele, valmistada seenepaberit ja maitsta seenerooga.

Välja on pandud seenenäitus.

Lapsed võivad meisterdada, töölehti täita ning keskkonnamänge mängida. Saadaval on piirkonna matkaradade kaardid.

Korraldajad on hoolitsenud ka selle eest, et osalejad, kes on ennast varem registreerinud, ei peaks kannatama tühja kõhtu, ning päev lõpetatakse ühise lõkkeõhtuga.

Kogu üritus on osalejatele tasuta ning osavõtust võib teada anda e-postiaadressil elor.ilmet@rmk.ee.

Tõrvaaugu, mis on endine Kabala metskonna keskus, paikneb Järvamaal Türi vallas Rassi külas. Sinna jõudmiseks tuleb üles leida Mudiste—Vändra maanteelt peale Suure-Jaanit vasakule näitav teeviit «Jälevere 4» ning sõita sellel näidatud suunas üheksa kilomeetrit.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles