Suvi kärpis töötute ridu poole tuhande võrra

Hans Väre
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sügisel tööpakkumiste arv tavaliselt mõnevõrra kahaneb, kuid vähemalt praegu on töötukassa Viljandimaa osakonna stend kuulutusi täis.
Sügisel tööpakkumiste arv tavaliselt mõnevõrra kahaneb, kuid vähemalt praegu on töötukassa Viljandimaa osakonna stend kuulutusi täis. Foto: Elmo Riig / Sakala

Mai algusest peale on Viljandimaal registreeritud töötute arv vähenenud 1834 inimeselt 1316le. Taas on tunda survet palku tõsta, kuid maailmamajanduses valitsev ebakindlus võib panna vankri ka tagurpidi veerema.

«Registreeritud töötuse protsent on meil päris hea,» arvas töötukassa Viljandimaa osakonna juhataja Merit Laan, ja arvud kinnitavad tema sõnu. Maakonnas on seal arvel vaid 5,3 protsenti tööjõulisest elanikkonnast ehk tervelt kaks protsendipunkti vähem kui mais. Ka riigi keskmisest oleme rohkem kui kahe protsendipunktiga paremad.

Copy

Märksõnad

Tagasi üles