Tervisepäev tõi lapsed õue

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Abja gümnaasiumi noored tegid neljakilomeetrise jalutuskäigu Kariste järve äärde ja pidasid seal maha indiaca-võistluse.
Abja gümnaasiumi noored tegid neljakilomeetrise jalutuskäigu Kariste järve äärde ja pidasid seal maha indiaca-võistluse. Foto: Erakogu

Eilsel üleriigilisel tervisepäeval võis Viljandis ja maakonnas ringi liikumas näha kooliõpilasi, kes lahendasid kontrollpunktides ülesandeid või mängisid tervislikke sportmänge.

Jakobsoni gümnaasiumi VIII—XII klassi õpilased liikusid oma retkel kooli juurest Viljandi järve randa, sealt Trepimäge pidi üles Kondase keskuse juurde, tegid tiiru lossimägedes ja jõudsid lauluväljakule.

Kirjeldatud teekonnal läbisid noored kümme kontrollpunkti, kus neil tuli vastata küsimustele ja täita ülesandeid. Huvijuht Ave Alvre sõnul said õpilased ettevõtmise käigus teadmisi ajaloost, loodusest ja teistest valdkondadest. Viimases punktis Laidoneri monumendi juures tuli neil laulda üheskoos isamaaline laul.

Jakobsoni gümnaasiumi II—VII klassi lastel oli samal ajal spordipäev, esimese klassi jütsid tegid aga omaette väikese matka.

Tervisepäeva tähistas ka Paalalinna gümnaasium. Direktor Aavo Palo sõnul korraldati põhikooliõpilastele õuesõppe tunnid, mille käigus nad uurisid Paala järve ja selle ümbrust. Gümnaasiumiõpilastel oli samal ajal tavaline koolipäev. Paalalinna gümnaasiumi õpetajad läksid pärast tööpäeva lõppu aga ühisele jalgrattamatkale.

Abja gümnaasiumi direktori Jüri Ojamaa sõnul on ka selles koolis kujunenud heaks traditsiooniks tähistada septembri teisel reedel tervisepäeva. Tavaliste õppetundide asemel on siis kogu koolipere haaratud tervislike ja ka pisut sportlike tegevustega.

Seekordne tervisepäev algas kell 9 kogunemisega kooli hoovis. Direktor tuletas lastele meelde, et tervis on suur varandus, mida tuleb hoida ja mida hiljem ühegi materiaalse rikkuse eest osta ei saa.

Seejärel asusid õpilased koos õpetajatega nelja kilomeetri pikkusele jalutuskäigule Kariste järve ääresse puhkekohta, mille on rajanud Abja valla ettevõtja Kaupo Välba.

Seal on kaks palliplatsi, kiiged, katusealune, istepingid ja väike seiklusradagi. Võisteldi rahvastepallis, maa­hokis ja indiaca’s. Kui soe supp kohale jõudis, valitses väljas suvine päiksepaiste.

«Selline üheskoos veedetud tervislik päev tugevdab kogu koolipere ühtsustunnet ja annab energiat uueks koolinädalaks,» lausus Jüri Ojamaa.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles