Vallad ja linnad ei suuda õpetajatele lisaraha leida

Marko Suurmägi
, uudistetoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Esmaspäeval nõudis mõnikümmend inimest Tallinnas korraldatud meeleavaldusel õpetajatele palgatõusu. Õpetajate esindajaga kohtunud haridusminister leidis, et palgatõusu soov on mõistlik, kuid raha selleks ei ole.
Esmaspäeval nõudis mõnikümmend inimest Tallinnas korraldatud meeleavaldusel õpetajatele palgatõusu. Õpetajate esindajaga kohtunud haridusminister leidis, et palgatõusu soov on mõistlik, kuid raha selleks ei ole. Foto: Priit Simson / Postimees

Erinevalt haridusministrist ei arva Viljandi ja Suure-Jaani juhid, et koolivõrgu reformimine annaks valdadele ja linnadele õpetajate palkade tõstmiseks raha juurde.

Haridustöötajate ja omavalitsuste esindajate ning haridusministri kohtumise järel leidis minister Jaak Aaviksoo, et õpetajate palgatõusu soov on mõistlik, kuid riigil selleks raha ei ole. Ta pakkus välja, et palgatõususse võiksid oma panuse anda vallad ja linnad ning summasid võiks selleks leida väikesi koole liites.

Copy
Tagasi üles