Mõisakülas näljutas mees koera surnuks

Marko Suurmägi
, uudistetoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Mõisakülas näljutas mees surnuks kaheaastase koera, keda ta hoidis pisikeses puuris. Tänu sugulaste sekkumisele suudeti mehe elukohast päästa üks täiskasvanud koer ja kaks kutsikat.

Eesti loomakaitse seltsi liikme Maaja Mälli sõnul oli surnuks näljutatud isane suurt kasvu koer suletud köögis kitsasse puuri. Ta leiti 1. septembril ja oli vähemalt kolm-neli päeva surnud olnud. Puuris polnud koeral mingit liikumisvõimalust.

Samas majapidamises oli veel kolm looma: 12aastane emane koer ning tema kaks kutsikat. Nemadki olid leidmise ajal väga raskes seisus ning vana koer enam ise kõndida ei suutnud. Nelja looma pidanud meest kirjeldati «Sakalale» alkohoolikuna.

Mäll nentis, et samasuguseid juhtumeid on loomakaitse seltsi töötajad pidanud tunnistama ka varem, kuid neid tuleb ette väga harva.

«See on äärmiselt julm loomade kohtlemine,» hindas ta Mõisakülas juhtunut. «Viljandimaal ma varasemast ajast nii koledat juhtumit ei mäleta.»

Mehe sugulased võtsid päästetud loomad enda juurde ning tegid koos loomakaitsjatega politseile avalduse. Loomakaitsjate andmetel on nende koerte praegune seis vähemalt rahuldav.

Mõisaküla linnavalitsusest väideti «Sakalale», et sellisest juhtumist pole seal midagi kuuldud.

Politsei on juhtunu asjus algatanud kriminaalmenetluse ning looma julma kohtlemise eest võib meest o­odata trahv või kuni aasta pikkune vangistus.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles