Rimo ja Mariann olid televõistlusel tublid

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rimo Bachmann
Rimo Bachmann Foto: Peeter Kümmel / Sakala

Käesoleva nädala algul võisid televaatajad kaasa elada «Laulukarusselli» poolfinaalis Viljandit esindanud Mariann Õmblusele, tuleval esmaspäeval astub lauluvõistluse finaalsaates üles aga viljandlane Rimo Bachmann.


Rimo Bachmann ja Mariann Õmblus on tänavusel Eesti Televisiooni «Laulukarusselli» võistlusel Viljandi laululastest kõige rohkem silma paistnud.

Viieaastane Rimo Bach­mann on esmaspäeval eetrisse tuleva finaalsaate pesamuna. Kaheteistkümne finalisti hulgas võistlustulle astuv poiss esitab «Sünnipäevalaulu», mille ta on nimetanud oma lemmiklooks. Sama palaga võistles Rimo ka poolfinaalis.

Rimo Bachmann hakkas Viljandi huvikooli lauluringis käima möödunud sügisel, kui ta oli veel nelja-aastane.

«Rimo on alati rõõmus ja aktiivne ning tahab laulda,» iseloomustas poissi lauluõpetaja Ene Raju. «Ta on kartmatu ja julge ning meeldib kõigile. Rimos on seda miskit, mis teda kuulama paneb.»

Kevadel võitis Rimo «Laulukarusselli» Viljandi eelvooru, millele järgnes sügisel kaks ülesastumist telestuudios. Võistluse finaal tuleb Eesti Televisioonis otsesaatena eetrisse 15. detsembril.

Rimo kinnitas, et ei karda telestuudios esineda. Varasemast on talle kõige paremini meelde jäänud prožektorid ning saateansambel.

Ene Raju ütles, et nii kaugele kui Rimo Bachmann, pole ükski tema õpilane «Laulukarussellil» veel jõudnud. Viljandi huvikooli lauluringis käib 40 kolme- kuni kuueaastast last, lisaks veel 15 kooliõpilast.

Tarvastu gümnaasiumi seitsmenda klassi õpilasele Mariann Õmblusele oli tänavune «Laulukarusselli» võistlus juba kolmas. 14-aastane neiu, kes õpib laulmist Viljandi muusikakooli laulustuudios Viva La Musica, on televõistlusel osalenud ka 2004. ja 2006. aastal.

Tüdruku ema Kadri Õmblus rääkis, et Mariann jõudis poolfinaali publiku lemmikuna: žürii väljavalitute kõrval kutsuti sinna neli lauljat, kes olid saanud televaatajatelt kõige rohkem hääli. Finaalsaatesse Mariann siiski ei pääsenud.

Ema sõnul jäi neiu oma esinemisega rahule. «Mariann üteb, et annab alati endast parima. Ta oli õnnelik, et poolfinaali pääses,» kõneles ema.
Marianni lauluõpetaja Hedi-Kai Pai kinnitas, et tüdruk on teinud tublit tööd ning saavutas väga hea tulemuse.

«Viljandi eelvõistlusel sai Mariann oma vanuserühmas tegelikult teise koha,» täpsustas õpetaja.

«Saatesse pääses ta saatuse tahtel, sest esimese koha pälvinud Stefania Airapetjan ei jõudnud lindistuse päevaks Armeeniast koju.»

Hedi-Kai Pai sõnul näitab Marianni poolfinaali jõudmine seda, et Viljandis teiseks jäänud neiu on konkurentsivõimeline ülejäänud piirkondades esikoha võitnud lauljate seas.

«Võib öelda, et vanemas vanuserühmas jõudis ta esimese kaheteistkümne hulka, samuti võitis ta suure publiku poolehoiu,» lisas õpetaja.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles