Noored tegid hea maailmavõistluse

Madis Luik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viljandi spordikooli õpilane Laura Nurmsalu lõpetas Poolas peetud noorte maailmameistrivõistlustel kadettide mõõduvõtu 17. tulemusega.
Viljandi spordikooli õpilane Laura Nurmsalu lõpetas Poolas peetud noorte maailmameistrivõistlustel kadettide mõõduvõtu 17. tulemusega. Foto: Elmo Riig

Noorte vibulaskmise maailmameistrivõistlustel sai viljandlanna Laura Nurmsalu kadettide mõõduvõtul parima eestlasena 17. koha, Taavo Allik oli juunioride konkurentsis 33.

Poolast Legnicast Eesti delegatsiooniga tagasiteel olnud Viljandi vibulaskjate treener Aune Varik hindas telefoni­usutluses eespool nimetud saavutusi heaks. «Meie noorte rahvusvaheliste võistluste nappe kogemusi arvestades on tulemused korralikud,» lausus ta.

Kadettide sportvibulaskjate konkurentsis sai eesti tütarlastest tiitlivõistlustel kõrgeima koha Laura Nurmsalu. Eelringi 1224 silma polnud Aune Variku jutu järgi päris ootuspärane, ent ka mitte kehv tulemus. Treeneri selgitust mööda üritas tüdruk Poolas püüda F­ITA uut isiklikku rekordit ja ületada 1300 piiri, kuid paraku ebaõnnestunult. «Tublisti annab end tunda rahvusvahelise areeni kogemuste vähesus,» tõdes Varik.

80 osaleja seas eelringist 59. asetusega duell-laskmisele jõudnud Laura Nurmsalu alistas seal eelvõistluse viis kohta kõrgemal lõpetanud valgevenelanna Maria Afanasjeva ning võitis duelli teises voorus tugeva ukrainlanna Polina Radionova, kes oli eelvõistlusel olnud 1323 silmaga 11. Kaheksa parema sekka ei lasknud tal pääseda väike allajäämine lõppvõistlusele 22. paigutusega saanud itaallannale Gaia Rotale.

«Kõigis seeriates oli kaotus väga napp. Ukrainlanna alistamine oli olnud emotsionaalselt ja füüsiliselt väga kurnav,» selgitas tüdruku treener.

Taavo Allik alustas 98 meesjuuniori seas eelvõistlust võrdlemisi kesise 1201 silmaga ning kvalifitseerus duell-laskmisele 68ndana.

Väljalangemisvõistluse avaringis alistas ta Tobias Blomgreni, ent pidi 24. parema sekka pääsu eest võideldes tunnistama itaallase Lorenzo Giori paremust.

Tänavu Eesti täiskasvanute ja juunioride vibulaskmise meistriks pärjatud Taavo Alliku tiitlivõistluste eelringi tulemus oli juhendaja arvates kesisevõitu. «Kindlasti andis end tunda bussireisist tingitud väsimus, samuti polnud ilmaolud meile kuigi soodsad,» vihjas Aune Varik võistluspaigas valitsenud saunakuumusele.

«Jõudsime pärast väsitavat sõitu kohale päev enne võistluste algust ning paljusid meie sportlasi kimbutas kõvas kuumuses reisiväsimus,» arutles Aune Varik. «Kokkuvõttes võib öelda, et tegime oma võimete lähedase võistluse.»

Kogenud vibulaskmistreener möönis, et Laura Nurmsalule olnuks tänavu jõukohane pääseda kaheksa parema sekka. «On veidi kahju, et see ei õnnestunud, aga tal on veel aega end juunioride klassis tõestada,» lausus treener. Ta lisas, et Taavo Allikule olid lõppenud maailmameistrivõistlused noorte seas viimased.

Kolmanda Viljandimaa vibusportlasena Poolas naisjuunioride konkurentsis võistlusväljakul käinud Liis Varik oli eelvõistlusel 78. ning sai kokkuvõttes kirja 57. tulemuse.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles