Ettevõte huvitub Eesti fosforiidist

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Viru Keemia Grupp soovib u­urida Eesti fosforiidivarude mahtu, kvaliteeti, kättesaadavust ning keskkonnasäästliku kasutamise võimalikkust.

Ettevõtte arendusjuht ja juhatuse liige Jaanus Purga sõnas, et praegu on Eesti teadmised sel teemal ebapiisavad ja pinnapealsed ning põhinevad osalisel ja mõneti aegunud informatsioonil.

«Et maavarade kaevandamine ja keemiatööstus on meie põhitegevus, siis peame mõistlikuks ennast selles valdkonnas harida,» märkis ta.

«Võiksime olla tänapäevasel tasemel kursis Eesti maavarade seisuga ning nende kasutamise võimalustega, et maksimaalse lisandväärtuse loomise kaudu saaksid kasu riik ja kohalik kogukond ning keskkonnamõju oleks minimaalne.»

Purga lisas, et uuringutesse on kavas kaasata spetsialiste ja teadlasi eelkõige Eestist, aga samuti mujalt maailmast. «U­uringutes tehakse tihedat koostööd fosforiidimaardlate asupaiga omavalitsuste ja kõigi huvigruppidega,» ütles ta.

Ettevõtte teatel on võimaluse korral plaanis uuringuid alustada tänavu sügisel ning töö kestvuseks prognoositakse mitu aastat.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles