Kultuuriinimesed näitleja pilgu läbi

Tiina Sarv
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aleksandr Ivaškevitš
Aleksandr Ivaškevitš Foto: Erakogu

Vene draamateatri näitlejat Aleksandr Ivaškevitšit teavad eestlased vist eelkõige suurepärase stepptantsijana. Mingil ajal kutsuti teda esinema peaaegu kõigile suurematele kontsertidele, millest sageli tehti ka teleülekandeid.

Teatrihuvilistest eestlaste mällu sööbis Ukrainast pärit Vene teatri näitleja vapustava vürst Mõškini rolliga Dostojevski «Idioodi» lavastuses, mille tõi Tallinnas publiku ette tuntud vene lavastaja Juri Jerjomin. Selle osatäitmise eest pälvis Aleksandr Ivaškevitš 2000. aastal Eesti teatriliidu parima meesnäitleja preemia.

Sel kuul osales Ivaškevitš filminäitlejate festivalil «Sozvezdije». Ta oli esitatud kandideerima filmis «Jaroslav. Tuhat aastat tagasi» mängitud Jaroslav Targa rolli eest parima meesnäitleja tiitlile ning naasis eripreemiaga.

Mitmeti andekas, tegeleb ta veel ühe loominguvaldkonna, fotograafiaga.

Üleeile avati Eesti teatri- ja muusikamuuseumi Assauwe tornis Aleksandr Ivaškevitši fotonäitus «Elu kunst», mis hõlmab tema paremaid eesti kultuuritegelaste portreefotosid. Kuigi enamik modelle on meile tuttavad, näitab Ivaškevitš neid hoopis uuest küljest.

Näitus on lahti septembri lõpuni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles