Jakobsoni kool hoiab kõrgeimat kohta

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Täna teevad abituriendid kõikjal Eestis eesti keele riigieksamit.
Täna teevad abituriendid kõikjal Eestis eesti keele riigieksamit. Foto: Aivar Aotäht / Sakala

Riikliku eksamikeskuse statistika järgi sooritasid sel kevadel Viljandimaa õpilastest kõige paremini lõpueksameid Jakobsoni kooli lõpetajad.

Postimees.ee avaldas eile Eesti koolide pingerea, mis põhineb tänavuste riigieksamite keskmistel tulemustel. Selle kohaselt tegid kevadel kõige edukamalt riigieksameid Tartus asuva Hugo Treffneri gümnaasiumi õpilased.

Viljandi Jakobsoni kool oli 241 kooli pingereas 28. kohal ning tõusis mullusega võrreldes viis kohta. Eksameid teinud noorte keskmine tulemus oli selles koolis 72,06 punkti.

Riigieksamite keskmine tulemus ei ole saadud lihtsalt eksamitulemusi kokku liites ja saadud numbrit õpilaste arvuga jagades, vaid arvestatud on ka seda, mitu inimest konkreetset eksamit tegi.

Maagümnaasium oli pingereas 65,07 punktiga 85. kohal ning Paalalinna kool 61,66 punktiga 132. Kui maagümnaasium oli aastaga teinud väikese kukkumise 80. kohalt viie võrra allapoole, siis Paalalinna kooli langus oli märgatavalt suurem. Tema oli mullu selles tabelis 87. kohal.

Suurim tõusja oli Viljandimaal Tarvastu kool, kes eelmisel aastal oli 237. kohal, mis tähendas toonasele direktorile ameti kaotust. Nüüd on Tarvastu gümnaasium tabelis Viljandi maakonnas asuvatest gümnaasiumidest kõrgeimal kohal, 135. positsioonil.

Karksi-Nuias asuv Kitzbergi gümnaasium on eksamikeskuse arvutuste tulemusel tabelis 141. real, Suure-Jaani kool 152., Võhma gümnaasium 161. ning Abja kool 182.

Eksamikeskus on eraldi välja toonud ka tulemused ainete kaupa ning selles osas olid Viljandimaalt kõige edukamad Paalalinna kooli saksa keele eksami tegijad. Selles arvestuses olid Paalalinna kooli õpilased Eestis kuuendal ning maagümnaasiumi lõpetajad kaheksandal real. Jakobsoni kool oli esikümnes ehk kaheksandal kohal füüsikaeksami arvestuses.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles