Viljandimaal tehti keskkonnateoke

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Keskkonnaharidusprogrammi kuuluvad ka tunnid Orioni tähetornis, kus õpilastele tutvustab loodusseadusi Oskar Noorkõiv.
Keskkonnaharidusprogrammi kuuluvad ka tunnid Orioni tähetornis, kus õpilastele tutvustab loodusseadusi Oskar Noorkõiv. Foto: Elmo Riig

Täna võtab Estonia talveaias aasta keskkonnateokese auhinna vastu Viljandimaa omavalitsuste liit, kes viis maakonna I-VI klassi õppekavva keskkonnaõppe.


Omavalitsuste liidu tegevjuhataja Reevo Maidla sõnul vajab keskkonnaaõpe Eestis turgutamist ja seejuures on tähtsal kohal väliõppeklassid, kirjutab «Postimees».

«Umbses klassiruumis tuupimisest ei piisa,» ütles Maidla. «Lapsed mõistavad asju paremini, kui nad saavad näiteks metsas käia ja ise käega õpitut katsuda.»

Maidla sõnul on väliõppeklassi tulnud lapsed paljuski endasse tõmbunud ja vahel ülbedki, kuid tagasi sõites on neil sära silmades.

Keskkonnateokese kategoorias, kus osalevad lastele mõeldud keskkonnateadlikkuse projektid, sai auhinna ka Valgamaa Pühajärve põhikool.

Viljandi linn pälvib tänasel auhinnatseremoonial tänukirja. Autasu antakse staadionimuru säästva kasutamise eest. Viljandi remondis oleva staadioni vana muru rulliti suvel käsitsi üles ning sellest jätkus uue lasteaia mänguplatsi katmiseks ja alles rajamisel oleva jalgpalliväljaku tarbeks.

Aasta keskkonnateo preemia saavad MTÜ Fenolo www.looduskalender.ee veebikaamerate projekti eest ja prügikoristuskampaania «Teeme ära!» korraldanud meeskond.

Keskkonnaministeerium korraldab aasta keskkonnateo võistlust alates 2004. aastast. Sel aastal osales 29 ettevõtet ja eraisikut.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles