«Karksi ratsu» võitis Aleksandr Volodin

, maleturniiri «Karksi ratsu» korraldaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Turniir algas Karksi vallavanema Arvo Malingu avakäiguga esimesel laual, kus kohtusid hilisem turniiri võitja Aleksandr Volodin (vasakul) ja Madis Staub.
Turniir algas Karksi vallavanema Arvo Malingu avakäiguga esimesel laual, kus kohtusid hilisem turniiri võitja Aleksandr Volodin (vasakul) ja Madis Staub. Foto: Rein Ruus

Karksi-Nuia võõrustas laupäeval Eesti maleparemikku, kes osales turniiril «Karksi ratsu». Kokku oli tulnud 47 mängijat — kolm suurmeistrit ja rahvusvahelisi meistreid, valitsevad Eesti naiste ja meeste malemeistrid ning palju teisi tugevaid mängijaid.

Võistlusega tähistati 85 aasta täitumist male organiseeritud tegevuse algusest Viljandimaal. Karksi vallas selles osas tehtul peatus avasõnavõtus ka kohalik vallavanem Arvo Maling. Turniir algas vallavanema avakäiguga esimesel laual äsja suurmeistriks saanud 20aastase Tallinna tehnikaülikooli tudengi Aleksandr Volodini vastu.

«Karksi ratsu» kiirturniiri võitiski kuue punktiga Aleksandr Volodin. Viigi teenisid tema vastu esimeses voorus Madis Staub ja viimases Ilja Vovk, kes kokkuvõttes lõpetas kolmanda kohaga.

Teise koha sai naaberriigi maletaja Verners Putka, kes kogus nagu võitjagi kuus punkti, kuid jäi Volodinile omavahelises partiis alla. Lisaks viisid lätlased parima noore auhinna, mille sai Aleksis Vins.

Naiste arvestuses oli parim valitsev Eesti meister Regina Narva ja veteranidest Kalle Peebo. Karksi valla parim maletaja oli 4,5 punktiga Ion Mõndresku.

Tugevat mängutaset näitas 84aastane Karksi valla maletaja Herbert Sepp, kogudes neli punkti. Turniiri vanim osaleja oli 85aastane

Eugen Jents ja noorim seitsmeaastane Arthur Valge.

Korraldajad tänavad kõiki osavõtjaid, rahvatantsurühma Samm Sassis esinejaid ja nende juhendajat Anneli Arrastet, kes lisaks hoolitses kohvilaua eest. Samuti kohvikut Heim, kes kostitas võistlejaid mulgipudruga.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles