Kadetid peavad Tartus pimeduse varjus linnalahingu

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Toomas Huik/Postimees

Kaitseväe ühendatud õppeasutuste kõrgema sõjakooli kadetid harjutavad homme õhtul ja ülehomme öösel Tartus Karlova linnajaos linnalahingu pidamist.

Õppus algab homme õhtul kell kümme ja kestab kella kolmeni järgmise päeva öösel, teatas kaitseväe ühendatud õppeasutuste kõrgema sõjakooli pressiesindaja.

Kadetid harjutavad linnalahingu pidamist Karlova linnajaos üldkasutataval alal Võru, Tehase ja Kalevi tänavaga piirneval territooriumil. Lahinguvarustuses kadetid liiguvad Tartu tänavail seitsme- kuni kümnekaupa ning lahendavad vastutegevuse püstitatud ülesandeid.

Harjutusest võtab osa ligi 70 kaitseväelast, nende hulgas enam kui 50 kõrgema sõjakooli teise aasta kadetti. Neil on kaasas laskemoonata relvad, imitatsioonivahendeid ei kasutata.

«Meile on tegemist linnalahinguõppe lõpuharjutusega, seni oleme linnakeskkonnas lahingutegevust harjutanud inimasustuseta alal,» ütles õppuse korraldaja, kaitseväe ühendatud õppeasutuste taktikaõpetaja kapten Agur Kibur-Karula. «Me ei häiri inimeste öörahu, sega linnaliiklust ega sisene eraterritooriumile.»

Öist linnalahingut korraldab kõrgem sõjakool Tartus juba teist korda, viimati leidis see aset mullu 29. juulil.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles