Mobiiltelefon murrab pildistades koode

, suvereporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kui seda koodi pildistada telefoniga, milles on õige tarkvara, peaks kasutaja ekraanile ilmuma «Sakala» kodulehekülje aadress.
Kui seda koodi pildistada telefoniga, milles on õige tarkvara, peaks kasutaja ekraanile ilmuma «Sakala» kodulehekülje aadress. Foto: arhiiv

Viljandis Kauba tänaval majaseinale kinnitatud kinnisvarakuulutusel torkab silma valge ruut, mis on täidetud ebamäärase mustri moodustavate mustade ruudukestega. Kujundi kõrval on üleskutse: «Suuna oma telefon siia!»

Tegemist pole äpardunud kujunduselemendi, vaid maailmas üha populaarsust koguva QR-koodiga (QR — quick response, kiire vastus). QR-kood sarnaneb kaubanduses kasutatava ühemõõtmelise vöötkoodiga, kuid mahutab kahedimensioonilise maatrikskoodina tunduvalt rohkem infot ja on loetav peaaegu kõigile, kelle mobiiltelefonis on kas või kehvapoolne kaamera ning vajalik tarkvara.

Copy

Märksõnad

Tagasi üles