Orika avarii toimus varem arvatule vastupidi

Hans Väre
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Hiljuti valminud ekspertiis näitas, et juuni lõpul Orikal juhtunud kolme hukkunuga liiklusõnnetus juhtus täpselt vastupidi sellele, mida pealtnägijad algul kirjeldasid.


Avarii järel peeti õnnetuse tõenäoliseks põhjustajaks 25-aastast Kaidot, kelle Mercedes 200 sattus tunnistajate sõnul autokolonnist mööda sõites laupkokkupõrkesse 47-aastase Endli juhitava Mercedes S430-ga. Pärast seda, kui joobeekspertiisi tulemused tõestasid, et Kaido oli kaine, Endel aga rohkem kui kolmepromillises alkoholijoobes, uurijad selles versioonis enam nii kindlad polnud.



Aset leidnud sündmustest täpse pildi saamiseks tellis uurija septembri algul liiklustehnilise ekspertiisi, mis tõestaski, et süüdlane oli hoopis Endel.



Menetlust juhtiva ringkonnaprokuröri Marja-Liina Talimaa selgituse järgi juhtus liiklusõnnetus üldjoontes küll nii, nagu pealtnägijad kohe avarii järel kirjeldasid, kuid ühe väga olulise erinevusega: möödasõidul oli hoopis Endli sõiduk.



«Segadus võis tekkida sellest, et mõlemad autod olid tumedad Mercedesed, osa tunnistajatest olid avariis osalised ja kõik toimus väga kiiresti,» tõdes Talimaa.


Lisaks purjuspäi rooli istumisele eiras Endel teistki liikluseeskirja nõuet ja sõitis kinnitamata turvavööga. Kaidol ja tema 25-aastasel kaassõitjal Raineril oli turvavöö peal.



Ränk laupkokkupõrge juhtus 27. juunil veidi pärast kella 20 Viljandi—Karksi-Nuia maanteel Orika bussipeatuses. Endli juhitav Mercedes S430 oli möödumas väikesest autokolonnist ja põrkas kokku Viljandi poole sõitva Kaido Mercedes 200-ga.



Kaido juhitav Mercedes paiskus kraavi, Endli oma aga süttis. Ehkki sündmuskohal viibivad inimesed tõmbasid Endli põlevast autost välja, oli mees kiirabi saabumise ajaks elust lahkunud. Rainer hukkus samuti kohapeal, Kaido suri hiljem haiglas.



Juhtunu uurimiseks alustatud kriminaalmenetlus lõpetatakse, sest süüdlane hukkus.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles