Jalgratturid tegid hea taktikasõidu

Madis Luik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mihkel Ronimois teenis Tallinnas sõidetud 102kilomeetrisel Fakto Auto rahvasõidul tugevas konkurentsis teise koha. Eeloleval teisipäeval lendab viljandlane Hiinasse, kus ta stardib juba nädala pärast universiaadi 160kilomeetrisel grupisõidul.
Mihkel Ronimois teenis Tallinnas sõidetud 102kilomeetrisel Fakto Auto rahvasõidul tugevas konkurentsis teise koha. Eeloleval teisipäeval lendab viljandlane Hiinasse, kus ta stardib juba nädala pärast universiaadi 160kilomeetrisel grupisõidul. Foto: Elmo Riig / Sakala

Viljandi rattaklubi sõitja Mihkel Ronimois näitas pühapäeval head minekut ning lõpetas Tallinnas peetud 102kilomeetrise võidusõidu teisena.

Valitsev Eesti U-23 klassi Eesti grupisõidu meister jäi Fakto Auto põhisõidu lõpuheitluses mõne sentimeetriga alla Allar Karule ja edestas paari sekundi võrra Kevin Soont.

Kuuendana ületas lõpujoone Viljandi klubi rattur Markus Paas, kes sai meeste põhiklassi arvestuses kolmanda koha.

406 võistlejaga sõidus pääses Mihkel Ronimois esialgu kolme kaaslasega eest. Kvartetina liikusid nad 75. kilomeetrini, siis püüdis 11 mehest koosnev jälitajate rühm liidrid kinni.

Viljandi rattaklubi treeneri Marek Johansoni arvates muutis see sõidu kontrollimise Mihkel Ronimoisile veidi hõlpsamakski, sest tagant tulijate seas oli ka tema klubikaaslane Markus Paas.

«Mõni kilomeeter enne lõppu Mihkel Ronimois ründas. Temaga läks kaasa ainult Allar Karu, kes osutus lõpuheitluses veidi teravamaks,» rääkis Johanson.

Mihkel Ronimois nimetas oma saavutust heaks, sest stardis oli palju tugevaid rattureid. «Puudu olid vaid Eesti tugevamad juuniorid,» lausus ta.

Esimest korda peetud Fakto Auto rahvasõidu kolmele paremale järgnesid mõnesekundise kaotusega valitsev Eesti meeste grupisõidumeister Mart Ojavee ja viiendana sama aja saanud Sigvard Kukk. Markus Paas sai lõpuprotokolli Ojaveest ja Kukest sekund nõrgema aja.

«Võin rahul olla,» tunnistas maaülikooli tudeng Mihkel Ronimois, kes rihib tippvormi 13. augustil Hiinas peetava universiaadi 160kilomeetriseks grupisõiduks. «Selle võistluse kohta ei oska õieti midagi arvata. Eestlasi on koos minuga stardis kaks,» ütles Ronimois.

Ta lubas teha enne Hiinasse lendu viimase võistluse pühapäeval Haapsalus.
«Universiaadi kavas on jalgrattasõit küll esimest korda, aga Euroopa ja maailmameistrivõistlustel on selle tase olnud väga tugev,» arutles viljandlane.

Peale grupisõidu läheb universiaadile sõitev sportlane sealsamas kaks päeva hiljem peetava maastikukrossi starti.

Kevadel endale mõnes Prantsusmaa amatöörmeeskonnas kohta otsinud ning paarist pakkumisest loobunud sportlane tahab hooaja lõppedes siiski leida rattaspordi suurriigis endale sobiva võistkonna.

«Amatöörmeeskondi on seal igasuguseid, päris tundmatu klubiga ma liituda ei riski,» kõneles Viljandi klubi vormis sõitev rattur. «Tänavune hooaeg on mul läinud täitsa hästi, seepärast on sügisel ehk veidi kergem otsinguid jätkata.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles