Külaselts avas tuisus kiviaia

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sürgavere mõisat ümbritseva kiviaia pidulikul avamisel lõikasid linti (vasakult) külavanem Raul Espenberg, ehitusfirma juht Janek Tšulkovski ja vallavanem Maie Käba.
Sürgavere mõisat ümbritseva kiviaia pidulikul avamisel lõikasid linti (vasakult) külavanem Raul Espenberg, ehitusfirma juht Janek Tšulkovski ja vallavanem Maie Käba. Foto: Peeter Kümmel / Sakala

Talve esimese tuisu ajaks olid Sürgaveres kohaliku külaseltsi eestvõttel valminud kuussada meetrit kiviaeda ning taastatud üheksa ja juurde ehitatud neli kiviposti, mida ühendab lattaed.


«Siin ta on, meie kiviaed!» ütles külaseltsi juht ja külavanem Raul Espenberg suure tuisu teisel päeval varajase pimeduse saabumise ajaks Sürgavere kooli väravasse kogunenud rahvale.



Kuigi kogu ümbrus mattus lumme ja tuisk kattis värsked jäljed otsemaid, oli kivimüür  mõlemast otsast puhastatud ja  vasakpoolsel suurel nurgakivil  paistis ilutsev aastaarv 2008.



«Tavaliselt ehitatakse müüre selleks, et midagi teineteisest eraldada, saavutada omaette olek,» rääkis Raul Espenberg enne lindilõikamist. «See kivimüür hakkab Sürgavere rahvast aga ühendama.»



Seejärel tutvustas ta vana mõisaaia uueks ehitamise lugu alates sellest, kuidas Aino Viinapuu oli raha taotlemise projekti kirjutanud, arhitekt Aavo Järve ehitusprojekti teinud  ning osaühing Astromandia töö lühikese ajaga valmis sai.


«Maha tuli võtta 81 puud, mis olid omatahtsi müürile kasvanud,» lisas külavanem.



Sürgavere kooli direktor Aires Põder avaldas tegijaile tänu ja sõnas, et kõige suurem saaja on kool — see paikneb ju mõisapargi keskel.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles