Repliik: Hirmul lemmikud

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jüri Kukk
Jüri Kukk Foto: Elmo Riig / Sakala

Istume õhtul elutoas ja vaatame telerit. Järsku kostab õuest pauk, mis kortermajade vahel võimendub. Selge, aastavahetus on tulemas, pürotehnika on müügil ja lapsed asunud end paugutitega lõbustama.


Minu väike koer Muki volksab diivanilt maha, tõmbab kõrvad lidusse ja hiilib värisedes koridoripimedusse. Temaga välja minekust pole nüüd tükk aega mõtet mõeldagi. Paugud kohutavad kutsikat ja ta kardab isegi teismeliste sädinat õues, sest just nende lähedal kõlavad koledad helid.



Ilmselt pole paugutamine mureks ainult meie perele. Kartlikke koeri on palju ja nende omanikud ootavad hirmuga aastavahetuse lähenemist.



Mõni aasta tagasi jooksis paukude eest minema üks Viljandi majavalvur. Omanik sai ta kätte kümne kilomeetri kauguselt. Õnnetu peresõber oli isegi talisupluse teinud.



Valimatu aastalõpupaugutamine tekitab inimestele ja nende neljajalgsetele sõpradele palju stressi. Pürotehnika müük võiks alata näiteks nädala jagu enne aastavahetust, laste kätte aga ei tohiks see üldse sattuda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles