Korraldajad valmistuvad juubeliks

Margus Haav
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Praegu on kogus aukohal 1993. aastal aset leidnud esimese festivali plakat, mille on joonistanud pealik Ando Kiviberg.
Praegu on kogus aukohal 1993. aastal aset leidnud esimese festivali plakat, mille on joonistanud pealik Ando Kiviberg. Foto: Elmo Riig / Sakala

Tuleval aastal paneb pärimusmuusika festival Viljandi pulbitsema juba 20. korda ning korraldusmeeskond kutsub läheneva juubeli puhul kõiki folgisõpru üles annetama fotosid, videoid ja esemeid, mis aitavad meenutada festivali algusaegu.

«Oleme tänulikud igasuguste pakkumiste eest,» ütles festivali pressipealik Rannar Raba. «Meil on palju kraami, aga nii mõnigi elementaarne asi võib olla puudu. Eriti on teretulnud huvitavad fotod ja videod.»

Raba lisas, et paremad fotod leiavad koha juubelipeo trükistes ning võimalik, et saabunust korraldatakse eraldi näitus.

Suur osa varasemate festivalide buklettidest, käepaeltest, piletitest ja muust on Eesti pärimusmuusika keskuse teabekogus juba tallel. Kogus on märke, mütse, käepaelu ja kotte, aga ka jopesid ning vihmavarje.

«Igast festivalist jätame endale näidised, aga meie keskus ja rahvusraamatukogu on ainsad, kes neid teadlikult koguvad, ning täiskomplekti on keeruline kokku saada,» on öelnud teabekogu hoidja Tiina Soopa.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles