Kultuurimaja uus kuub tuleb vana moodi

Kristi Karro
, suvereporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Siim Kärneri lõpetamata maal tuli välja kultuurimaja lava alt.
Siim Kärneri lõpetamata maal tuli välja kultuurimaja lava alt. Foto: Elmo Riig / Sakala

Viljandlastele aastakümnetega tuttavaks saanud kultuurimaja saal on remondi järel enam-vähem endise välimusega, kuid selle akustika peaks paranema.

Silindia projektijuht Vello Veelmaa, kes «Sakalale» käesoleva kuu algul alanud ümberehituse käiku tutvustas, rääkis, et saali tagaseina lae alla paigaldatakse akustikat parandavad paneelid. Teisi muudatusi kirjeldades ütles ta, et ülemise korruse kontoriosa saab klaasist vaheseinad ning endise kohviku köök läks tervenisti lammutamisele.

Kohvik tuleb allapoole

Kultuurimajas tegutsenud kunstiklubi president Teet Lindma teadis uuendustest rääkida niipalju, et kolmanda korruseni ehitatakse lift, söögikoht kolib esimesele korrusele ning teisele korrusele tuleb kohviku asemele avar rõdusaal, kuhu saab üles panna ka näitusi.

Kultuurimaja direktor Tiit Kalmet lisas, et teisele korrusele tehakse kooride ja orkestrite harjutussaal ning kolmandale korrusele on planeeritud koht rahvatantsijatele.

Värske kultuurikiht

Kultuurimaja fuajee ning kontorite seintel seisavad töötajate ja külaliste jäetud joonistused ja kirjakesed.

Vello Veelmaa sõnul viisid kultuurimaja inimesed küll ära kõik, mida pidasid vajalikuks, kuid ehitajad on leidnud nii mõndagi huvitavat. Välja on tulnud maale, aga ka näiteks keelteta mandoliin.

Lava alt avastati luuletaja ja kunstniku Siim Kärneri lõpetamata maal, millel on kujutatud kultuuri- ja poliitikategelasi, näiteks Paul Kondast, Kalju Komissarovit ja Helir-Valdor Seedrit.

«See ei lähe prügimäele,» kinnitas Tiit Kalmet plaani maal ära viia. Tema meelest võiks selle anda muuseumile, kuid midagi kindlat otsustatud veel pole.

Kultuurimaja remonti kavatseti alustada 2010. aasta mais, kuid rahanappuse tõttu jäi plaan ootele. Juuli algul alanud ümberehitus peaks lepingu järgi lõppema järgmise aasta märtsiks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles